Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 14:261dk okuma
Sevgilisi Şaha Alirıza`ya dudak uçuklatan maaş zammı ve terfi torpili yaptığı gerekçesiyle istifası istenen Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz`e `yakınlarını kayırmacılık` suçlamasıyla ilgili savunma yapması için bankanın yönetim kurulu tarafından bir hafta ek süre tanındı.
Önceki gün toplanan yönetim kurulu, normalde bugün dinlenmesi gereken Wolfowitz`i kendini savunması için 15 Mayıs`ta yapılacak kurul toplantısına çağırdı. Dünya Bankası`nda oluşturulan özel kurul, Wolfowitz`i 2005`te başkan olmasının ardından bankada çalışan sevgilisini daha yüksek bir maaşla ve ücreti banka tarafından ödenmek üzere ABD Dışişleri Bakanlığı`na yerleştirerek etik kuralları ihlalden suçlu bulmuştu. Wolfotiwz`in vereceği savunmanın ardından bankanın en üst karar makamı İcra Direktörleri Kurulu, başkanın kaderiyle ilgili bir karar alacak. Kurul Wolfowitz`i görevden alabilir, istifasını isteyebilir, güveninin kalmadığını açıklayabilir, uyarı cezası verebilir ya da hiçbir şey öngörmeyebilir. Bankanın 62 yıllık tarihinde bir ilk olduğundan görevden alma ile bir teamül yok. Bu yüzden de kurul bu konunun Wolfowitz`in kendi alacağı bir kararla çözülmesinden yana.
Bush yönetiminden destek
ABD Kongresi`nde Demokratlar, Savunma Bakan Yardımcılığı`ndan Dünya Bankası`na transfer edilen Wolfowitz`in hem banka hem de ABD`nin çıkarlarını zedelediği gerekçesiyle Başkan George Bush`tan olaya müdahale etmesini istedi. Beyaz Saray Wolfowitz`e desteğin tam olduğunu açıkladı.