Oteller Emekli Sandığı`nın başına dert oldu

Güncelleme Tarihi:

Oteller Emekli Sandığı`nın başına dert oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2005 09:39

Emekli Sandığı, 3 otelin işletmesini alan Swiss ve Millennium Gruplarına Bizi oyalamayın. satış için bizimle uzlaşın şeklinde ihtar çekti. Kurum, Maçka Otel`nin kira sözleşmenin iptalı için de mahkemeye başvuruyor.


Emekli Sandığı otellerinin satışına ilişkin çalışmalarda, otellerin işletmesini alan yabancı otel zincirleriyle Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü arasında ipler kopuyor.

Emekli Sandığı`na ait İstanbul Hilton, Büyük Tarabya, Maçka, Bursa Çelik Palas, İzmir Büyük Efes, Büyük Ankara ve Stad otellerinin satışına ilişkin çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Ancak Hilton dışındaki otellerin yönetim ve kiralama sözleşmeleri, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü`nün başını ağrıtmaya devam ediyor.

İSTANBUL-HİLTON`DA SORUN YOK

İstanbul-Hilton Oteli`nin satışı için bir yandan ihale şartnamesi hazırlanırken, diğer yandan da otelle ilgili envanter çalışması yapılıyor. Şimdiden çok sayıda otel zincirinin, Hilton`a talip olduğu belirtilirken, satışla ilgilenen firmaların başında da otelin şimdiki işletmecisi olan Hilton Otelcilik yer alıyor. Hilton Otelciliğin, halen işletmecisi olduğu otelin sahibi olma konusunda, önümüzdeki günlerde, yetkililerle görüşmelerde bulunacağı belirtiliyor.


SWİS VE MİLLENNİUM`A İHTAR

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü`nün Büyük Ankara ve Büyük Tarabya`nın satışı için bu 2 otelin işletme hakkını alan Millennium & Copthorne, Çelik Palas ve Büyük Efes Oteli için de yine işletmeci firma Swissotel Grubu ile yaptığı görüşmeler ise tıkandı.

Daha önce belirli bir bedel ve şartlar karşılığında Emekli Sandığı ile satışa yönelik protokol yapma sözü veren her 2 grubun, masaya her toplantıda farklı taleplerle gelmesi üzerine Emekli Sandığı, bu firmalara ihtar çekti.


Emekli Sandığı Millennium ve Swissotel Gruplarına gönderdiği yazıda, mevcut gelişmelere dikkat çekti ve “Artık bizi oyalamayın. Satış konusunda bizimle uzlaşın. Eğer uzlaşma önerimize yanıtınız (Hayır) ise bunu da hemen bildirin” dedi. Emekli Sandığı, ilgili firmalardan, 10 gün içinde yanıt vermelerini de istedi.

MAÇKA OTELİ İÇİN MAHKEMEYE GİDİLİYOR

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü yetkilileri, yine otellerin yabancı otel zincirlerince işletilmesi projesi çerçevesinde Radisson SAS ile kiralama anlaşması yapılan İstanbul-Maçka Oteli için de mahkemeye gidileceğini bildirdi.

Yetkililer, Radisson SAS`ın izinsiz olarak, Emekli Sandığı`na haber vermeden Maçka Oteli için tapuya şerh koydurduğunu belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!