Motorine 3 Ykr zam

Güncelleme Tarihi:

Motorine 3 Ykr zam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 09:091dk okuma

Geçtiğimiz hafta benzine yapılan zammın ardından motorine de yılın ilk zammı geldi ve pompa fiyatları 3 YKr arttı

Haberin Devamı

Uluslararası piyasalarda tekrar çıkış eğilimine giren petrol fiyatları, yurtiçinde de akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta benzine yapılan zammın ardından motorine de yılın ilk zammı geldi ve pompa fiyatları 3 YKr arttı.
 
Tüpraş`ın dün rafineri çıkış fiyatlarına yaptığı zammın ardından bugün de akaryakıt şirketleri pompa fiyatlarını belirlemeye başladılar.
 
İstanbul`da motorin 2.05 YTL
 
Dünkü zam fiyatlara ortalama 3 YKr`lik artış olarak yansırken, İstanbul`da motorinin litresi 2.02 YTL`den 2.05 YTL`ye çıktı. Eurodiesel olarak bilinen düşük kükürtlü motorinin pompa fiyatı da 2.16 YTL`den 2.19 YTL`ye yükseldi.
 
Zammın oransal karşılıkları da normal motorinde yüzde 1.5, eurodiesel`de yüzde 1.38 olarak tespit edildi.
 
Zamlı fiyatlarını açıklayan şirketlerden Opet, Petrol Ofisi ve BP motorini İstanbul Avrupa Yakası`nda 2.05 YTL`den satarken,  Petrol Ofisi eurodiesel`i 2.18 YTL`den, Opet ve BP 2.19 YTL`den satıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!