Mercedes-Benz Conecto, Otokar Sakarya fabrikasında üretilecek

Güncelleme Tarihi:

Mercedes-Benz Conecto, Otokar Sakarya fabrikasında üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2025 10:16

Otokar, Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk ile imzalanan sözleşme çerçevesinde Daimler Buses'ın Mercedes-Benz Conecto modelinin Otokar Sakarya fabrikasında üretileceğini bildirdi. KAP'a yapılan açıklamaya göre, sözleşme kapsamında önemli tüm malzeme ve parçalar Daimler Buses/MBT tarafından tedarik edilecek, Otokar ise aslen işçilik ve üretim hizmeti verecek.

Haberin Devamı

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz ile Daimler Buses GmbH (Daimler Buses) ve Mercedes-Benz Türk A.Ş. (MBT) arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde Daimler Buses'ın Mercedes-Benz Conecto modeli Otokar Sakarya fabrikasında üretilecektir. 

İmzalanan sözleşme kapsamında önemli tüm malzeme ve parçalar Daimler Buses/MBT tarafından tedarik edilecek, Otokar ise aslen işçilik ve üretim hizmeti verecek olup, bu kapsamda hak edilecek hizmet gelirleri Şirketimiz finansal tablolarında diğer satışlar kaleminde izlenecektir. 

2029 yılı sonuna kadar geçerli olan sözleşme kapsamında, üretim hattı hazırlıklarının tamamlanmasını takiben Eylül 2026'da üretime başlanması ve 2027 yılında seri üretime geçilmesi öngörülmektedir. Sözleşme süresi boyunca toplamda asgari 1.400 araç üretimi hedeflenmekte olup, nihai adetler pazardaki gelişmelere göre belirlenecektir."

 

 

BAKMADAN GEÇME!