Mehmet Cansun HSBC binasında bire beş kazandı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Cansun HSBC binasında bire beş kazandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2004 10:23

HSBC`nin bombalanan eski Genel Müdürlük binasını reklam amaçlı olarak TMSF`den 50 bin dolara kiralayan Mehmet Cansun`un binayı Beko`ya 240 bin dolara pazarladığı öğrenildi


Galatasaray Kulübü`nde Başkanlık görevi de yapan Mehmet Cansun`un şirketi Kamera Reklam`ın, yıllık 50 bin dolar bedelle TMSF`den kiraladığı HSBC eski Genel Müdürlük Binası`nın tek yüzünü, Beko`ya 240 bin dolar civarında bir rakama pazarladığı konuşuluyor. Bu rakama göre Cansun, hiç yatırım yapmadığı, tek çivi dahi çakmadığı, sadece TMSF`den alıp Beko`ya devrettiği binanın kiralanmasında, dolar bazında bire beşe yakın kazanç sağlamış oldu. Kiralama sonrası, harabe görüntüsü ile yoldan geçenlerin moralini bozan binanın üç cephesi de Beko tarafından yıldızlı ışıklarla giydirildi. Ancak Beko İstanbul`un outdoor reklam merkezleri içinde en pahalı 3-4 noktasından biri olan binaya 240 bin dolar civarında para ödediği halde reklam konseptini çok farklı kurguladı. Reklamcılar Beko`nun reklam tarzını Bu kadar para verilen bir alan salt ticari düşünülseydi, daha farklı kullanılabilirdi. Sadece küçük bir Beko yazısı değil, mesela ürünler de kullanılabilirdi. Ancak belli ki orada toplumsal bir hassasiyet gösterilmiş. Terörün hatırlattıkları unutturulmak istenmiş. Ticari çıkarlar tamamen geri plana itilmiş şeklinde değerlendirdi.

Beko yönetiminin söz konusu bina giydirme çalışmasından sonra İstanbullular`dan yüzlerce tebrik mesajı aldığı da öğrenildi.

En pahalı duvarlar arasına girdi
Mülkiyeti Demirbank`tan TMSF`ye geçen HSBC genel müdürlük binası üç kez satışa çıktığı halde müşteri bulamamış TMSF, binayı Kamera Reklam`a kiralamıştı. HSBC binası İstanbul`un göbeğinde ve en çok dikkat çeken noktaları arasında yer alıyor. Bu nedenle de bina duvar kirası bakımından İstanbul`un en pahalı ilk üç binasından biri olarak gösteriliyor. En pahalı duvar kirası 250 bin dolar ile Atatürk Havaalanı`na ait bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!