Mali suçlarla mücadelede yeni yönetmelik

Güncelleme Tarihi:

Mali suçlarla mücadelede yeni yönetmelik
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2026 08:00

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle Mali Suçlarla Mücadele Koordinasyon Kurulunun görev, yetki ve çalışma esasları düzenlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 232’nci maddesine dayanılarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Yönetmeliğe göre Koordinasyon Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısının başkanlığında; Milli İstihbarat Teşkilatı Başkan Yardımcısı, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü, Vergi Denetim Kurulu Başkanı, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, Dışişleri Bakanlığı İstihbarat ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısından oluşacak.

Kurul, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesine ilişkin mevzuat taslaklarını değerlendirmek, kurumlar arası iş birliğini artırmak, uygulama stratejileri belirlemek ve yönlendirici kararlar almakla görevli olacak.

Haberin Devamı

Koordinasyon Kurulu yılda iki kez, nisan ve eylül aylarında olağan olarak toplanacak. Başkan gerekli gördüğü hallerde veya kurul üyelerinden birinin yazılı başvurusu üzerine olağanüstü toplantı çağrısı yapabilecek. Toplantılar, oy hakkı bulunan üye sayısının yarısından bir fazlası ile yapılacak ve kararlar toplantıya katılan üyelerin çoğunluğu ile alınacak. Oyların eşitliği halinde Başkanın oyu iki oy sayılacak.

Kurulun sekreterya hizmetleri Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülecek. Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girerken hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!