Krizin ilacı raporlama

Güncelleme Tarihi:

Krizin ilacı raporlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2001 00:00

Küçük bir şirket olarak 1992 yılında kurulan GMD, Brio Technologies ile anlaşarak firmanın yazılım çözümlerini Türkiye pazarına sundu

Küçük bir şirket olarak 1992 yılında kurulan GMD, Alcatel, Koç Sistem gibi kuruluşlarla yaptığı çözüm ortaklıklarının ardından Brio Technologies ile anlaşarak firmanın yazılım çözümlerini Türkiye pazarına sundu. Bu amaçla şirket içerisinde bir yazılım bölümü kurulurken şirket artık sadece donanım altyapısı kurmaktan uzaklaşarak müşterilerine yazılım çözümleri de sunmaya başladı.

Brio yazılımlarının `krize karşı ilaç` olabileceğine dikkat çeken şirket Genel Müdürü Serhan Peksü, yazılımların çok ilgi gördüğünü ancak kemer sıkma politikasına takıldığını anlatıyor: `Brio kriz ortamında işletmelere ilaç olabilecek yazılımlardan biridir. Çünkü daha çabuk karar alma, zamandan, maliyetten tasarruf sağlayan bir yapısı var. Fakat şu anda mevcut şartlar halinde Türkiye`de herkes belirli şartlara kilitlendiği için bu noktaları aşmak biraz zaman alacak. Ürünü gösterdiğimiz ve tanıttığımız bütün firmalar ilgi gösteriyorlar. Fakat yine birçok işletme şu anda kemer sıkma dönemi içerisinde olduklarını söylüyorlar. Piyasa şartları düzelmeye başladığı anda ürünü almayı düşünüyorlar. Önümüzdeki dönemde çok ciddi bir canlanma bekliyoruz. Bu tip ürünler genelde Türkiye`deki şirketlerin çok ihtiyaç duyduğu ürünler niteliğinde.`

Her soruya kesin cevap
GMD`nin müşteri portföyü arasında bulunan şirketlerin bazıları ise Brio yazılımlarını çoktan kullanmaya başlamış durumda. Genel Müdür Peksü, hızlı karar alabilmek için raporlamanın son derece önemli olduğunu vurgulayarak Brio yazılımlarının artılarını şöyle açıkladı: `Rekabetçi bir ortamdayız ve gelirlerin, giderlerin, firmadaki dengelerin çok iyi gözlemlenmesi gerekiyor.

Şirketler istediği an istediği bilgiye erişebilirse anlık kararlarını da çok daha hızlı verebilir. İşletmelerin raporlama işleri için sunduğumuz çözüm standart raporların dışında birçok sorunun cevabını verebiliyor. Bir bölgede A ürünün satışları düştüyse, bununla ilgili rapor birkaç tuşa basarak bir seferde alabiliyor. Normalde bu tip soruların cevabına erişebilmek için bilgi işlem bölümüne konuyu aktarmanız ve raporun hazırlanmasını beklemeniz gerekir. Ayrıca okuduğunuz rapor başka bir soruyu daha aklınıza getirirse bu kez yine o konuyla ilgili bir rapor hazırlanmasını isteyip beklemek zorunda kalabilirsiniz. Brio`nun bu araçları son kullanıcının rahatlıkla kullanabileceği bir yapıda. Bu da karar verme noktasındaki yöneticiler için çok stratejik bir kavram.`

Internet üzerinden takip
Brio yazılımlarının şirket çalışanlarına ve yöneticilerine sunduğu ikinci önemli avantaj ise istenilen rapora, en son verilerle işyeri dışından da ulaşılabilmesi. Standart bir bilgisayar ile internete bağlanan kullanıcı merkezde bulunan bilgisayardaki verileri Brio`nun yazılımı sayesinde dışarıdan da izleyebiliyor. Bizim amacımız insanlara sadece kutu satmak değil, çözümü de beraberinde getirmek diyen Genel Müdür Peksü, Brio`yu bir başlangıç olarak gördüklerini ifade etti. Peksü ayrıca, geçen yıl 2.5 milyon dolar ciro yaptıklarını, bu yıl ise 2.5 - 3 milyon dolar ciroya yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Brio Technologies
1989 yılından bu yana faaliyet gösteren bir Amerikan Şirketi olan Brio Technologies`in iki tane temel alanı var. Birincisi alanında, internet ortamında şirket içi kullanıcılar, dışarıdaki müşteriler ve iş ortakları için bilgi paylaşımı yapabilecek bir ortam sunuyor.

İkinci pazar ise şirket yöneticilerinin veya karar verme noktasındaki kişilerin ihtiyaçları olan bilgilere istedikleri zaman erişebilmelerini sağlayan bir yazılım. Avrupa, Asya ve Afrika`da distribütörleri aracılığıyla faaliyet gösteren bir şirket. Brio`nun Avrupa`nın dört yerinde kendi merkezleri var. Şirketin 2000 yılı cirosunun 132 milyon dolarlık olduğu tahmin ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!