Kozlu Coca-Cola`nın zirvesine yerleşti

07.03.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Coca-Cola`nın Orta Avrupa ve Avrasya Grup Başkanı olarak görev yapan Dr. Cem Kozlu`nun görev ve sorumluluk alanı genişledi

Coca-Cola`nın Orta Avrupa ve Avrasya Grup Başkanı olarak görev yapan Dr. Cem Kozlu`nun görev ve sorumluluk alanı genişledi. Ortadoğu ülkeleri Kozlu`ya bağlandı.

Amerikan meşrubat devi Coca-Cola`da Cem Kozlu`nun sorumlulukları arttı. Coca-Cola şirketinde üst yönetimin yeniden yapılandırması çerçevesinde, Orta Avrupa ve Avrasya Grup Başkanı olarak görev yapan Dr.Cem Kozlu`nun görev ve sorumluluk alanı genişletildi. Kozlu`nun görev alanına Ortadoğu ülkeleri de dahil edildi.

Coca-Cola`nın merkezinin bulunduğu Atlanta`dan yapılan açıklamaya göre, 32 ülkenin bağlı bulunduğu Orta Avrupa ve Avrasya Grup Başkanlığı`na Orta Doğu ülkeleri de katıldı ve bu birimin adı Orta Avrupa, Avrasya ve Ortadoğu Grubu olarak değiştirildi.

51 Ülkeden sorumlu
Cem Kozlu da, sorumluluk alanı genişleyerek 51 ülkeye ulaşan yeni grubun başkanlığına getirildi.

Kozlu`nun sorumlu olduğu alana, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin Özerk Bölgesi, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Umman, Pakistan, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen de katılmış oldu. Coca-Cola`da Afganistan, Irak, Libya, Sudan ve Suriye de iş yönetimi açısından Coca-Cola Orta Doğu Bölümü`ne bağlı. Ancak bu ülkelerde Coca-Cola iş yapmıyor.

Coca-Cola`daki bu son değişimin, yaklaşık bir yıl önce Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Doug Daft`ın, aşırı merkezileştiği düşünülen şirket yönetimini yerelleştirme kararını yansıttığı belirtildi.

Cem Kozlu kimdir ?
Dr. Cem Kozlu 1946 yılında İstanbul`da doğdu. Robert Kolej`den sonra üniversite öğrenimi için ABD`ye gitti. 1969 yılında Deniso Üniversitesi`nden ekonomi dalında şeref derecesi ile mezun oldu. Stanford Üniversitesi İş İdaresi Fakültesi`nde yüksek lisans yaptı. Doktorasını Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi`nde tamamladı. ABD`de NCR ve Procter & Gamble`ın İsviçre Şubesi`nde çalıştı. 1976-1985 arasında Komili Pazarlama, 1986-1988 arasında Komili Holding Genel Müdürü olarak görev yaptı. Kozlu, 20 Ekim 1991 genel seçimlerine kadar THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmet verdi. Daha sonra seçimlerde İstanbul Milletvekili seçildi. Kozlu, 1991-1993 yılları arasında Avrupa Hava Yolları Birliği`nde (AEA) Yönetim Kurulu Üyeliği, 1990`da da birliğin başkanlığını yaptı.

1995 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayan Kozlu, 1996 yılı Ocak ayında Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bölge Direktörü oldu. Haziran 1998`de yeni kurulan Coca-Cola Güney Avrasya Bölümü Başkanlığı`na getirildi. 20 Ocak 2000`de Coca-Cola Orta Avrupa ve Avrasya Grubu Başkanlığı`na atanan Kozlu, dünden itibaren de Orta Avrupa, Avrasya ve Ortadoğu Grup Başkanı oldu. Kozlu, THY Yönetim Kurulu Başkanlığı`nı da sürdürüyor.

Coca-Cola`da yönetim depremi
Coca-Cola`nın iki numarası olan Jack Stahl istifa etti. Şirketin Başkanı ve CEO`su olan Stahl`ın, şirketin bir numarası Douglas Daft ile Coca Cola`nın yeniden yapılandırılması konusunda anlaşamadığı ve bu yüzden istifa ettiği açıklandı. Şirket içindeki bu değişimin, yaklaşık bir yıl önce Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Doug Daft`ın aşırı merkezileştiği düşünülen şirket yönetimini yerelleştirme kararlılığını yansıttığı belirtiliyor. Bundan böyle, şirket birimleri kararlarını Atlanta`daki merkezle ilişki içinde, ancak her kararı onaylatma zorunluluğu olmadan alabilecek. Bu da yönetime büyük esneklik kazandıracak.

Financial Times`ta yer alan haberde Stahl`ın istifasına ilişkin şu noktalara değinildi: ‘‘Coca-Cola`da Daft`ın yeniden yapılandırma çabaları şirketi; Amerika, Asya, Avrupa Afrika ve Yeni işbirlikleri olmak üzere 4 ana parçaya bölmeyi amaçlıyordu. Bu yeni yönetim şekli, Daft ile bölge yöneticileri arasında ikinci bir ismi gereksiz kılıyordu. Stahl`ın istifasının bu nedene dayandığı tahmin ediliyor. Yeni düzenlemede bölge başkanları doğrudan Daft`a rapor verecekler.’’

Önceki gün Coca-Cola`dan istifa eden Stahl 20 yıldır Coca-Cola`da çalşıyordu. Stahl, Nisan 2000`de CEO ve Başkan olarak seçilmişti.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.