Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1999 00:00
Turkiye`deki 69 restoraninda yilda 2 bin ton et tuketilen Burger King, Koc Holding`le ortak ciftlikler kurmaya basliyor. Basta Urfa ve Diyarbakir olmak uzere Guneydogu`da birkac ciftlik birden kuracaklarini soyleyen Tab Gida Yonetim kurulu Uyesi Erhan Kurdoglu, `Her ciftlik icin 17 milyon dolarlik yatirim yapacagiz. Ciftligin icerisinde 5 bin bas besi, 1000 bas sut hayvani yetistirecegiz` dedi. Ciftliklerin bulundugu yerlerde et ve sut isleme fabrikalarin devreye sokacaklarini belirten Kurdoglu, `her citlikte yilda 4000 ton et uretmeyi planliyoruz` diye konustu. Ciftlik ve etrafindaki sanayi alanlarinda 5 bin kisiye is olanagi saglanacagina dikkat ceken Kurdoglu, 10 ayda yatirimin geri donusumunun baslayacagini belirtti. Kurdoglu, `Dort yilda restoran acmak icin 40 milyon dolarlik yatirim yaptik` dedi. Yil sonuna kadar 100 restorana ulasmayi amacladiklarini belirten Kurdoglu, 2010 yilina kadar Turkiye`nin her sehrinde bir restoran, acarak sube sayisini 560`a cikarmayi amacladiklarini anlatti. (RADIKAL)