Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Kayseri`de örnek olarak düzenlenen bir Beko mağazasının açılış törenine katıldı. Bir ürünü yaratmak ve satmak kadar, tüketicinin beğenisine sunma ve sergileme biçiminin de önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Koç, `Tüm şehirlerimizde ürünlerimizin sergilendiği bu tür örnek mağazalar görmek bizim en büyük dileğimiz` dedi.
Koç, Serçeönü Mahallesi Ahi Evran Caddesi üzerindeki Bingöl Ticaret`in örnek mağazasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu buluşmalarının 7`ncisi için geldiği Kayseri`de, dünya kalitesini Türkiye`ye taşıyan Beko markasını satacak bir mağazanın açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 1989 yılından beri Beko bayiliğini yürüten Ahmet Bingöl`ün çalışmalarını beğeniyle ve takdirle izlediklerini ifade eden Koç, kendisinin mağazasını yenilediğini, açılışını da 7 ilden 500 civarında bayiinin katılacağı toplantı sırasında yapmak istediğini söylediğini ve kabul ettiklerini belirtti.
ARÇELİK RUSYA`DA BUZDOLABI ÜRETECEK
Arçelik, Rusya Federasyonu`nda yapılacak dayanıklı tüketim mamulleri yatırımını artırma kararı aldı. Şirket çamaşır makinelerinin yanında buzdolabı üretimine de başlayacak. Arçelik`ten İMKB`ye gönderilen açıklamada, 16 Temmuz 2004 tarihli yönetim kurulu toplantısında, Rusya Federasyonu`nda yapılacak dayanıklı tüketim mamulleri üretimi için yönetime verilen toplam yatırım yetki tutarının 50.8 milyon Euro olarak belirlendiği ve 37.5 milyon Euro tutarındaki birinci faz ana yatırımın tamamlanmasının ardından seri üretime geçilmesinin kararlaştırıldığı anımsatıldı.
Pazardaki gelişmelerin ve oluşan fırsatların değerlendirilmesi amacıyla çamaşır makinesinin yanı sıra buzdolabı üretimine de geçilmesine karar verildiği aktarılan açıklamada, `Rusya Federasyonu`nda yapılacak toplam yatırım tutarı, yeni yatırım kararıyla birlikte arttı. Bu nedenle şirket yönetimine verilen yetkinin, yatırım toplam tutarının 58 milyon Euro`ya yükseltilmesine, birinci faz ana yatırımın tutarının ise 52.8 milyon Euro`ya yükseltilmesine karar verildi.` Açıklamada, ilave yatırımın asgari yüzde 50`lik kısmının dış finansmanla sağlanmasının planlandığı da kaydedildi.