Kabine revizyonu, ekonomi yönetimi ve piyasalar...

19.07.2017 - 16:48 | Son Güncelleme :
Kabine revizyonu, ekonomi yönetimi ve piyasalar... | Genel Haberler

Bir süredir piyasalarin dillendirdigi Kabine revizyonu gerçekleşti ve belirsizlik yaratan bir spekülasyon unsuru daha ortadan kalkmiş oldu. 15 Bakan'in görevine devam ettigi, 6 Bakan'in görevlerinin degiştigi ve 5 yeni Bakan'in Kabine'ye girdigi revizyonun sonrasindaki fiyat hareketleri, piyasalarin bu degişiklikleri olumlu yorumladigini göstermektedir.

Tepeden aşağıya doğru bakacak olursak; Başbakan Yardımcıları'nda önemli değişiklikler meydana gelmiş. Önceki hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Nurettin Canikli, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak yeni hükümette bu görevde bulunmayacaklar. Canikli Milli Savunma Bakanı, Kurtulmuş ise Turizm Bakanı olurken; Türkeş ve Kaynak Kabine'ye giremedi. Yeni Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Bekir Bozdağ, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu olurken eski Kabine'nin Başbakan Yardımcıları'ndan sadece Mehmet Şimşek yerini korumuş oldu. Bu bakımdan, piyasaların da oldukça sevdiği ve güvendiği bir isim olan Sn. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin direksiyonunda olacağını öngörebiliriz.

Haberin Devamı

Ekonomi ile ilgili diğer bakanlıklara bakıldığında; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da yerlerinde kaldığını görüyoruz. Kulislerde son günlerde yoğunlukla dile getirilen isimlerden Ali Babacan ise yeni Kabine'de görev almadı. Benim açımdan dikkat çeken değişimler; Sn. Canikli'nin Başbakan Yardımcılığı görevinden Milli Savunma Bakanlığı görevine geçmesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yerini yeni bir isim olan Ahmet Eşref Fakıbaba'ya bırakması oldu. Son dönemde gıda fiyatlarının kontrol altına alınmasına yönelik çalışmaların yoğunlaştığını ve önemli adımlar atılmakta olduğunu düşünecek olursak; söz konusu değişiklik de önemli bir değişikliktir.

Yeni dönemde, Sn. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminde yer almaya devam edecek olması, Türkiye'deki yatırım ortamı, yapısal reformların geleceği, ekonomideki genel bakış açısı ve sorunların saptanması konusunda iyi bir adim olacaktır. Piyasa da bunu beğenmiş olacak ki; Borsadaki alımlar ikinci seansta %1,2'yi buldu. USDTRY'de ise kısa süreli bir dalgalanma ardından aşağı yönlü hareketin yeniden ağırlık kazandığını ve kurun 3,51'li seviyeleri bulduğunu görüyoruz. Kısa dönemde, konjonktürel fiyat baskısından dolayı yön aşağıdır; 3,50 ve 3,48 seviyelerine geri çekilme görebiliriz. 3,60'li seviyelerin altında kalındığı sürece TRY adina riskler limitlidir. BIST'te geniş resimde hedefin 109 - 110K oldugunu görmekteyiz. Teknik açidan 104 - 105K seviyelerinin korunması ile beraber ara ara soluklanmalar görülse bile kısa vadede, ABD 10 yıllıklarında çok ciddi bir yukarı yönlü hareket yaşanmadığı sürece veya kur 3,60'li riskli seviyelerde seyretmediği sürece alımlar desteklenmeye devam edilebilir.

Haberin Devamı

Enver Erkan / KapitalFx Araştırma Müdür Yardımcısı


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.