Güncelleme Tarihi:

İzmir Fırıncılar Odası, 8 Mart`tan itibaren ekmekte satış fiyatını sabit tutup gramajı aşağı çekerek gerçekleştirdiği zam kararının, İzmir Valiliği bünyesindeki İtiraz Kurulu`nda reddedilmesinin ardından aldığı yeni bir kararla ekmeğe zam yaptı.
Oda, İzmir`de 8 Mart`tan itibaren geçerli olmak üzere 200 gram ekmeğin satış fiyatını 32 YKR olarak ilan etti.
İzmir Fırıncılar Odası`ndan yapılan yazılı açıklamada, İzmir`de, ekmek konusunda fırıncı esnafı, kent yönetimi ve halk arasında diğer illere de örnek olacak karşılıklı anlayış ve saygı ortamının hakim olduğu ifade edildi.
Oda yönetimi olarak, fırıncı esnafının olduğu kadar tüketicilerin de haklarını korumayı temel ilke edinildiği belirtilen açıklamada, İzmir`de 3 yıla yakın bir süredir ekmeğe zam yapılmaması ve sürekli olarak ihtiyacı olan semtlerde ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleştirmelerinin bu yönetim anlayışının bir göstergesi olduğu belirtildi.
İPTAL KARARINDAKİ HASSASİYETLER DİKKATE ALINDI
Açıklamada, oda yönetim kurulunun 8 Mart`tan geçerli olmak üzere daha önce alınan ve iptal edilen zam konusunda yeni bir karara gitmek üzere dün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdiği ifade edilerek, şöyle denildi:
“8 Mart`ta ekmek gramajında yapılan düzenleme karşısında değerli Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın hassasiyetlerini göz önüne alan İzmir Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu, dün olağanüstü toplanmış, 200 gram ekmeğin 32 Yeni Kuruş`a satılmasını kararlaştırmıştır. Kararımız aynı gün içinde üst kuruluşumuz olan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği`ne (İESOB) iletilmiş ve İESOB tarafından tasdik edilmiştir.”
Buna göre, İzmir`de bugünden itibaren 200 gram ekmeğin 32 YKr`den satılacağının kaydedildiği açıklamada, fırıncı esnafının özverili yaklaşımını bundan sonra da İzmir halkından esirgemeyeceği ifade edildi.
Ekmekte yapılan yeni gramaj ve fiyat düzenlemesiyle İzmir`de ekmeğin satış fiyatı, 2 YKr zamlanmış oldu.