İşte Türkiye`nin en değerli markası!

01.07.2013 - 14:10 | Son Güncelleme :

Brand Finance`in yaptığı marka araştırması sonucuna göre Türkiye`nin en değerli markasını açıkladı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/telekom1.jpg">Brand Finance`in yaptığı marka araştırması sonucuna göre Türkiye`nin en değerli markası 2 milyar 380 milyon dolarla Türk Telekom oldu. Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance 7. kez Türkiye`nin En Değerli Markalar listesini yayımladı.

2012 verileri ile hazırlanan listeye göre 100 markanın toplamı 31 milyar 240 milyon dolar değerinde oldu. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye`nin en değerli markası 2 milyar 380 milyon dolar ile Türk Telekom oldu.

Türk Telekom`u 2 milyar 121 milyon dolar ile Akbank, 2 milyar 61 milyon dolar ile Türkiye İş Bankası, 1 milyar 800 milyon dolar ile Türk Hava Yolları (THY) ve 1 milyar 579 milyon dolar ile Garanti Bankası izledi.

Araştırma sonuçları uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları paralelinde, ülke riskinin bir önceki yıla göre daha düşük hesaplanmasının, marka değeri üzerinde negatif etkisi olan iskonto oranını Türk markaları lehine etkilediğini ortaya koyuyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Son 7 yıl içerisinde ilk yüz markanın toplam değeri 25-35 milyar dolar bandı içerisinde seyrediyor. Bu yıl listeye 11 yeni marka dahil olurken, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor da listeye dahil olan yeni markalar arasında yer aldı.

2013 yılında geçen yıla göre marka değerini en çok artıran şirket, 539 milyon dolarla Akbank olurken, Akbank`ı 492 milyon dolarla İş Bankası, 426 milyon dolarla BİM ve 361 milyon dolarla Türk Telekom izledi.

Geçen yıl yer alan 89 markanın 71`i değer kazanırken, 18 marka ise değer kaybına uğradı.

Listede ilk 5`te yer alan markaların tamamı geçen yıla göre değerlerini artırdı.

Konuyla ilgili görüşlerini yer verilen Brand Finance Üst Yöneticisi (CEO) David Haigh, Türkiye`nin son yıllarda önemli ekonomik gelişmeler kaydettiğini ifade etti. Haigh, Türkiye`nin ekonomik gelişimi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da tescil ediliyor. Doğal olarak, bu gelişmelerin marka değerlerine aynı oranda yansıması bekleniyor. Bu yıl Brand Finance tarafından yayınlanan `Dünyanın En Değerli 500 Markası` araştırmasında Türk markaları yer alamadı. Marka ve marka değeri konusunda çalışmaların önem kazanması ile birlikte Türk markalarının da değerleri ile küresel sıralamalarda yer alacağını umut ediyoruz. `Türkiye`nin En Değerli Markaları` çalışmasının bu gelişmeye katkıda bulunacak olması bizleri sevindirecektir değerlendirmesinde bulundu.

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner ise Türkiye`nin En Değerli Markaları araştırmasının bu yıl yedinci yılını geride bıraktığını anımsattı. İlgüner, Listeye dahil olmak için başvuran marka sayısında kaydedilen artış bu konuda ilginin her geçen gün arttığını gösteriyor. Ticari verilerin gittikçe erişilebilir olması araştırmaya dahil marka sayısının artmasına yardımcı olacaktır. Daha fazla şirketin sermaye piyasasına dahil olması ve/veya ticari veri yayınlarının artması ile bu gelişmenin de sağlanacağına inanıyoruz ifadelerini kullandı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.