İş dünyasından bağımsızlık vurgusu

30.08.2021 - 09:04 | Son Güncelleme :
İş dünyasından bağımsızlık vurgusu | Genel Haberler

Yunan işgal kuvvetlerini Anadolu’dan kesin olarak atmak için 26 Ağustos 1922 sabahı başlatılan Büyük Taarruz büyük bir başarı ile ilerlemiş ve 30 Ağustos günü Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat idare ettiği Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile Türk ordusu kesin bir zafer elde etmişti. Türkiye iş dünyası temscilcileri de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, yayımladıkları mesajlarla kutladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; İşte, Türkiye ekonomisinin en önemli temsilcileri konumundaki kurum yetkililerinin o açıklamaları:

BİR GURUR GÜNÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Bu büyük zafer, hepimiz için gurur günüdür. Milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. Bu bilinçle beraber biz iş dünyasının temsilcilerine düşen en önemli görev ülkemizin ekonomisini büyütmek, istihdam ve yatırım iştahımızı her zaman canlı tutmaktır.”

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN YOLUNU AÇTI

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ayşem Sargın: “Bağımsız, demokratik ve çağdaş Türkiye’nin yolunu açan Büyük Zafer’i kutluyor, bu kazanımlarımızı büyütmek için çalışıyoruz. Bugünse bizlere düşen; büyük fedakarlıklarla kurulan bu ülkenin her alanda daha büyük başarıları elde etmesi, dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için yılmadan çalışmaktır.”

DÜNYAYA İLAN ETTİK

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: “30 Ağustos, bağımsızlığımıza yönelik bir tehdit söz konusu olduğunda bir ve beraber küllerimizden doğacağımızın, imkansızlık diye bir şeyin olmayacağının, bu toprakların ezeli ve ebedi olarak Türk milletine ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği gündür. İş dünyasının temsilcileri olarak ekonomik bağımsızlığımız için birlik ve beraberlik içinde güçlü Türkiye’nin devamı için çalışıyoruz.”

ATATÜRK'ÜN HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren: “Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyetler seviyesine çıkma” hedefiyle çalışıyoruz. Milletimizin her bir ferdinden aldığımız güç ile bugüne kadar 129 farklı ülkede 10 bin 803 proje gerçekleştirdik. Gittiğimiz her ülkede ülkemizi temsil etmenin bilinciyle hareket ediyoruz.”

Haberin Devamı

EN ÖNEMLİ ADIM

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “30 Ağustos ulusumuzun yeniden dirilişi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda kabul görmesinin en önemli adımıdır. Onurla ve gururla 99. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanından ve bayrağından vazgeçmeyen bir millet olduğumuzun kanıtıdır.

UMUT IŞIĞI OLDU

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Başkanı Emre Kartaloğlu: “30 Ağustos Zaferi ile bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzda, tam bağımsız, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolu açılmıştır. Bağımsızlık mücadelemiz ve onun tacı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Türkiye dünyanın birçok ülkesi için umut ve mücadele ışığı olmuştur.”

CANLARINDAN VAZGEÇTİLER

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın: “Büyük taarruzun zaferle sonuçlanmasında en ufak bir emeği geçen, belki evinden evladından, belki kolundan bacağından belki canından vazgeçen atalarımızın bıraktığı emanete sahip çıkmanın tek yolu çalışmaktan, daha çok çalışmaktan geçiyor.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.