Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2006 10:15
İngiltere`nİn İstanbul Başkonsolos Vekili Peter Cook, Türkiye`den hazır giyim ürünleri alan Next, Marks & Spencer gibi ünlü İngiliz markaların, siparişlerini Türk firmalarına vermeye devam edeceğini bildirdi. Cook, ucuz işgücü avantajına sahip olan Çin`in, markalı hazır giyim ürünlerinde Türkiye`ye henüz rakip olmadığını belirtti. Cook, AB Parlamentosu`nun Çin ile imzaladığı kota anlaşmasına değinerek, AB ülkelerine giren Çin menşeli ürünlerin miktarında her yıl artış olacağını ve kotaların 6 yıl sonra sıfırlanacağını kaydetti. Cook, Next, Marks & Spencer gibi ünlü İngiliz markaların, Türkiye`den yaptıkları alımlarda azalma olmadığını belirtti.
ABN Amro 2.400 kişiyi işten çıkaracakHollanda`nIn en büyük bankalarından ABN Amro Bankası, gelecek üç yıl içinde toplam 2 bin 400 personelini işten çıkaracak. Banka merkezinden yapılan açıklamada, tasarruf amacıyla çıkarılacağı bildirilen personelin 650`sinin Hollanda`daki, diğerlerinin ise dünyanın değişik ülkelerindeki birimlerinden olacağı belirtildi. İşten çıkarmalarda mümkün olduğunca personelin zorlanarak değil, gönüllü olarak işten ayrılması için çaba gösterileceği ifade edildi. Banka, daha çok Hollanda, ABD, Brezilya, İngiltere ve öteki Avrupa ülkelerindeki birimlerinde personel azaltmasına gidiyor.
Kuş gribi Roche`a yaradıİsviçreli ilaç firması Roche, yılın ilk çeyreğinde gelirlerinde yüzde 15`lik artış yaşadı. 7.7 milyar dolarlık kar elde eden Roche`un kuş gribine karşı çıkardığı Tamiflu ilaçlarının etkili olduğu belirtildi. Buna göre, Tamiflu satışları yılın ilk çeyreğinde yüzde 37 arttı. Roche yetkilileri, eczanelerde satışa sunulan ilaçlarında yüzde 15 artış yaşadıklarını ifade ederek, hisse başına gelirlerde de benzer oranda yükseliş beklediklerini açıkladılar. Kanser tedavisi için hazırladıkları ilaçların da satışları olumlu etkilediğini belirten Roche`un CEO`su Bill Burns, `Bu olumlu seyir devam edecek` diye konuştu.
TMSF Adabank`ı satışa çıkardıTMSF, Uzan Grubu`ndan haczettiği yüzde 99.99 oranındaki Adabank`taki hisselerini satışa çıkardı. Muhammen bedeli 60 milyon YTL olan hisseler 26 Haziran`da ihale edilecek. TMSF`den yapılan açıklamaya göre, ihaleye katılabilmek için muhammen bedelin yüzde 7.5`i tutarındaki 4 milyon 500 bin YTL teminatın Fon`un Ziraat Bankası Gayrettepe Şubesi`ndeki 14061804-5002 numaralı hesabına yatırılması gerekiyor. İhale, açık artırma yoluyla yapılacak.
İş Kadınları Zirvesi bugün başlıyor`Dünya İş Kadınları Zirvesi`, bugün başlayacak. Türkiye İş Kadınları Derneği`nden (TİKAD) alınan bilgiye göre, Women In Business International tarafından her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Dünya İş Kadınları Zirvesi, bu yıl İstanbul Çırağan Sarayı`nda gerçekleştirilecek. Bugün başlayacak zirveye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan`ın davetlileri olarak Afganistan, Bosna Hersek, Suriye ve Tunus başta olmak üzere birçok ülkeden lider eşleri katılacak. Zirvenin ilk gününde, Milli Ekonomilerin Gelişimini Etkileyen Sorunlar, İş İmkanları, İnsan Kaynakları Gelişimi, Uluslararası Ticaret başlıklı oturumlar düzenlenecek.