Geri dönüş yok

09.04.2002 - 15:31 | Son Güncelleme :

İsrail Başbakanı Ariel Şaron Filistin lideri Arafat`ın `terör rejimi` kurduğunu ifade ederek, İsrail`in operasyonlarının Filistinli milisler temizleninceye kadar süreceğini söyledi. Şaron dün İsrail parlamentosu Knesset`te İsrailli Arap milletvekillerince sık sık kesilen konuşmasında, Arafat`ın, İsraillileri dışarı sürmek isteyen `katil çetelerinin` lideri olduğunu öne sürerek, `Arafat, denetimindeki bölgelerde terör rejimi kurdu` dedi.
Batı Şeria`daki askeri harekatın, ABD`nin derhal çekilmeleri talebine rağmen, Filistinli milisler yok edilinceye kadar süreceğini söyleyen Şaron, operasyon sona erdikten sonra askerlerinin tampon bölgelere çekileceğini belirtti. Şaron bu sözleriyle, operasyondan sonra da İsrail askerlerinin Filistin topraklarını tamamen boşaltmayacaklarının işaretini verdi.

Arap liderlerle zirve önerisi
Konuşmasında Arafat`ı terör devleti kurmakla suçlayan ve Filistin liderini gözden çıkardığına işaret eden Şaron, Arap liderlere barış zirvesi çağrısında bulundu.
Şaron konuşmasında, Ortadoğu`da barışı görüşmek için `ılımlı ve sorumluluk sahibi` Arap liderlerle `herhangi bir yerde ve koşulsuz` olarak bir araya gelmek istediğini söyledi. İsrail Başbakanı, bu yönde bir girişimi bölgede temaslarda bulunacak ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile müzakere edeceğini de ifade etti.

`Şaron Filistin yönetimini bitirdi`
Şaron`un konuşmasını değerlendiren Filistinli baş görüşmesi Saib Erakat ise,
`İsrail`in Batı Şeria`daki geniş çaplı saldırıları ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron`un `operasyon sona erdikten sonra askerlerinin tampon bölgelere çekileceğini` belirtmesi barış sürecinin, Oslo anlaşmalarının ve Filistin yönetiminin sonu anlamına gelmektedir` diye konuştu.
Erakat, konuşmayı şimdiye kadar duyduğu en `yıkıcı konuşma` olarak niteleyerek, `Artık bir Filistin devletimiz yok` dedi.
Filistinli müzakereci `Şaron, Powell bölgeye gelmeden ziyaretini sona erdirdi. Açıklamasıyla, Powell`a buraya gelme, çünkü her şeyi tamamladık, tampon bölgeler kuruyoruz, işgale devam edeceğiz ve operasyonları bitirmeyeceğiz dedi` açıklamasını yaptı.

Fransiskenler: İsrail barbar
Bu arada, İsrail askerlerinin Filistinliler`in sığındığı Beytüllahim kentindeki Nativitas kilisesine ateş açmaları sonucu bir Filistinli öldü. Kilisedeki sığınmacılarla İsrailli yetkililer arasındaki soruna barışçı çözüm arayan Fransiskenler ise, İsrail`in kiliseye saldırmasını `tarif edilemez bir barbarlık eylemi` olarak değerlendirdiler.

Gazze`ye şimdilik girilmiyor
Öte yandan, İsrail ordusunun, sivillere yönelik bir saldırı başlatılmadığı sürece operasyonu Gazze Şeridi ve Lübnan sınırına doğru genişletmeyi düşünmediği bildirildi. İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Dalia Rabin Pelossof, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, Lübnan`daki Hizbullah militanlarının sınır saldırılarına yeniden başlamalarına karşılık azami sükunet gösterileceğini ve çatışmanın Batı Şeria`da yoğunlaşacağını kaydetti.
Batı Şeria`daki operasyonları tüm hızıyla sürerken, İsrail helikopterleri, Cenin kentindeki mülteci kamplarına da roket saldırısında bulundu. Görgü tanıkları, Cenin mülteci kampındakilerin evlerini boşaltmayı ve merkez meydanda toplanmayı reddetmelerinin ardından İsrail helikopterlerinin mülteci kampına roket saldırısı düzenlediklerini bildirdiler. Bu arada, İsrail ordusunun Lübnan sınırına ek yedek asker sevk etme kararı aldığı bildirildi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.