Fiyat düştü, vatandaş akın etti! Paket paket şehir dışına da gönderiliyor

Güncelleme Tarihi:

Fiyat düştü, vatandaş akın etti Paket paket şehir dışına da gönderiliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2025 16:00

Trabzon’da sezonun ilk haftalarında bol avlanan istavrit yerini hamsi ve diğer balık çeşitlerine bıraktı. Kilosu 50 liraya kadar düşen hamsi, vatandaşların ilk tercihi oldu. Sezonun çok bereketli geçtiğini belirten esnaf, diğer illere de paket paket balık gönderdiklerini belirtiyor. Öte yandan Zonguldak'ta düzenlenen "16. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali"nde 10 ton balık dağıtıldı.

Haberin Devamı

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül'de sona erdi. Karadeniz'de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Sezonun ilk haftalarından itibaren ağlara en çok takılan istavrit yerini hamsiye bırakırken, başta mezgit olmak üzere somon, levrek, çupra, barbun ve az avlanan palamut da tezgahları süsleyen diğer balıklar arasına girdi. Trabzon Balıkçılar Hali’nde hamsinin kilosu 50, istavritin 100, mezgidin 150, levrek 450, somon 250, zargana 350 liradan satışa sunulurken az avlanan palamudun fiyatı ise 150-200 lira arasında değişiyor.

Fiyat düştü, vatandaş akın etti Paket paket şehir dışına da gönderiliyor

Haberin Devamı

‘VATANDAŞ BU SENE HAMSİYE DOYDU’

Vatandaşlar, tercihlerini en çok hamsiden yana kullanıyor. Balıkçı Mehmet Örseloğlu, hamsinin ilk tercih olduğunu belirterek, "Sezonun başından beri bol bol hamsi çıkıyor. Hamsi bol ama yanında diğer balık çeşitlerimiz de var. İstavritin kilosu 100, zargana 350, mezgit 300 ile 500 lira arası değişiyor. Kafes balıklarımız da var. Şu anda yoğunluk hamside. 1 aydır 50 ile 75 lira arasında satıyoruz. Vatandaşa göre de uygun. Palamut olmayınca hamsi bol olur. Bu sene hamsi bol. Geçen sene de palamut boldu. Bu sene hamsiyle devam ediyor. Erken başladı güzel de geçiyor. Karadeniz hamsisi ekimin ortasından sonra çıkar. Sezonun başında gelmeye başladı her zaman rastlanan bir şey değil. Bu sene vatandaş hamsiye doydu" dedi.

Fiyat düştü, vatandaş akın etti Paket paket şehir dışına da gönderiliyor

‘PALAMUT SEZONU BİTTİ’

Balıkçı Emin Avcı, palamut sezonunun sona erdiğini ifade ederek, “Sezon bol hamsiyle başladı öyle de devam ediyor. Diğer balık çeşitleri de geliyor. Genelde hamsi satıyoruz. Palamut olmadı bu sene. Hamsi ve istavrit bol oldu. Vatandaşlar da memnun. Balık fiyatları ucuz. Palamut sezonu da bitti zaten” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Müşterilerden Ahmet Adanur da “Hamsi bu sene çok güzel ama alıp ayırmakla uğraşıyorum. Bu sene bol ve bereketli. Bu sene çok hamsi yedik daha çok da yeriz. Mezgit ya da somonu da alıp yiyorum. 50 lira verip aldığım hamsiyi bir öğün yiyorum” diye konuştu.

Fiyat düştü, vatandaş akın etti Paket paket şehir dışına da gönderiliyor

“DİĞER İLLERİMİZE DE PAKET YAPIYORUZ”

Balıkçı Mehmet Örseloğlu, AA muhabirine, sezonun çok bereketli geçtiğini, özellikle hamsinin bol miktarda avlandığını söyledi.

Örseloğlu, geçen yıl sezonu palamutla, bu sezon ise hamsiyle açtıklarını dile getirerek, fiyatların oldukça uygun olduğunu ifade etti.

Hamsiye şehir dışından da ilgi gösterenler olduğunu belirten Örseloğlu, "Diğer illerimize de paket yapıyoruz. Güzel şekilde ambalaj yapıp gönderiyoruz. Hamsinin yanında diğer balık çeşitlerimizin de fiyatları çok uygun. İstavrit 100, mezgit 350 ile 500 arasında değişiyor. Somon, çupra ve levreğin fiyatı belli, 400 ve 500 lira arasında değişiyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Fiyat düştü, vatandaş akın etti Paket paket şehir dışına da gönderiliyor

HAMSİ FESTİVALİNDE 10 TON BALIK DAĞITILDI

 Zonguldak'ta düzenlenen "16. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali"nde 10 ton balık dağıtıldı.

Karadeniz Ereğli ilçesindeki festival kapsamında sahil şeridinin bir bölümüne mangallar kuruldu.

Katılımcılara pişirmeleri için 10 ton hamsinin yanı sıra bin mangal, 4 bin ızgara, jel, 5 ton kömür, 10 bin helva, 10 bin su, 10 bin ekmek, 4 ton soğan, limon ve ıslak mendil dağıtıldı.

Tekneler ve kamyonlarla getirilen hamsiler, alanda oluşturulan havuza boşaltılarak vatandaşlara ulaştırıldı.

Dağıtım sırasında uzun kuyruklar oluşurken, zabıta ekipleri yoğunluk nedeniyle bölgeye bariyerler çekti.

Haberin Devamı

Vatandaşlar müzik eşliğinde mangallarını hazırlarken, belediye ekiplerinin büyük kazanlarda pişirdiği balıklar da ikram edildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "16. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali"nde yaptığı konuşmada, 2 yıldır gerçekleştiremedikleri geleneksel festivali yeniden yapmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin en iyi, en taze, en lezzetli hamsisi Ereğli'den çıkıyor." diyen Posbıyık, yola çıkan vatandaşlara zabıta ekiplerinin ekmek arası hamsi dağıttığını, ilçedeki engelli bireylerin evlerine ulaşılıp balık ekmek ikramında bulunulacağını da ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!