Zeytinoğlu Grubu`yla 2004 yılının eylül ayında yollarını ayıran Ferrari, uzun bir sürenin ardından distribütörüne kavuştu. Türkiye`de Fiat markasının dist-ribütörlüğünü yapan TOFAŞ, kurduğu FerMas Oto Ticaret A.Ş. ile, dünyanın en gözde otomobillerini ithal etmeye başlayacak. FerMas`ın resmen satışa başlamadan beş aracın toplam parasını, dört tanesinin de kaporasını aldığı belirtildi. TOFAŞ CEO`su ve FerMas Oto Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Diego Avesani, `İtalyan mükemmeliyetinin en ünlü örnekleri olan Ferrari ve Maserati`nin Türkiye`de satışa sunucak olmalarının heyecan verici olduğunu belirtti. Bu otomobillerinin ithalatı için gerekli olan lisans işlemlerini tamamlamanın kolay olmadığını ancak yaptıkları ciddi çalışmalarla bunu başardıklarını kaydeden Avesani, `İstanbul`un en özgün yerlerinden biri olan Kuruçeşme`de 800 metrekarelik showroomun yanı sıra Maslak`ta da 900 metrekarelik servis alanı için 2 milyon Euro`luk yatırım yaptık` dedi.
FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür ise servis hizmeti çalışmalarını tamamladıklarını, satış hizmetlerine ağustos ayında
Kuruçeşme`de açılacak showroom`da başlayacaklarını söyledi. Yenilik olarak ise 2. el üzerinde çalışma yaptıklarını dile getiren Ülger, ``Bundan sonra ikinci elin ayrı bir kurumsal çerçeve altında değerlendirilmesi planlandı. Bu çerçevede garantili ikinci el araba satışı yapmayı planlıyoruz`` dedi.
Her parası olan alamaz
Türkiye`de trafiğe kayıtlı 100 Ferrari, 150 adette Maserati olduğunu ifade eden Ülger, `Daha satış alanımız açılmadan 5 aracın parasını aldık, 4 aracın da kaparosunu bekli-yoruz. Umarım Ferrari şirketi bize verdiği araç kotasını artırır. Maserati`de de aday müşteriler kayıt yaptırıyor` diye konuştu.
Ülgür, ``Her para babası bu otomobillerden alabilecek mi?`` sorusuna, ` Elimizde zaten eski müşteri portfoyü hazır durumda. Ferrari sahibi olmak için tüm dünyada bazı kriterler yapılıyor. Bu bizde de var. Siz Ferrari kullanmamışsınız kusura bakmayın demeyiz kimseye ama, satış kotaları belli. Bu durumda bu para babalarının oldukça uğraşmaları gerekecek` cevabını verdi. Ferrari`lerin 268 bin ile 400 bin Euro, Maserati`nin de 160-170 Euro`dan başlayan fiyatlarla satılacağını belirten Orhan Ülgür, belirten müşterilerine özel sürüş eğitimi vereceklerini hatırlattı.
5 binden fazla başarı
FerMas adlı şirketin Ferrari ve Maserati otomobilleri ithal edip satacağını, servis hizmetlerini sağlayacağını belirten Avesani, distribütör seçiminde Ferrari ve Maserati`nin üst düzey yöneticilerinin çok titiz bir çalışma yaptıklarını vurguladı. Ferrari`nin 1947`den bu yana bütün pist ve yollarda 5 binden fazla başarı elde ettiğini kaydeden Avesani, Türkiye`de yapılacak Formula1`den önce Ferrari takımının ülkede temsilcisinin olmasının çok önemli bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Durak, otomotiv sektöründe dış ticaret dengesinin yılın ilk beş ayında 500 milyon dolar fazla verdiğini söyledi. Bu yılın Ocak-Haziran döneminde üretimin otomobilde yüzde 2.4, toplamda ise yüzde 8.5 arttığını, iç pazarın otomobilde yüzde 21, toplamda yüzde 15 daraldığına dikkat çeken Turgay Durak, ithal otomobil satışlarının aynı dönemde yüzde 17.6 oranında gerilediğini, bunun da Türk tüketicisinin yerli üretimi daha çok tercih ettiğini gösterdiğini aktardı. OSD Yönetim Kurulu Başkanı Durak, aynı dönemde ihracatın adet olarak toplamda yüzde 21.5 artarak 289 bin 374 adete ulaştığını, değer olarak ise yüzde 33.2 yükselerek 6 milyar 26 milyon 728 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Yeni mevzuatın otomotiv sanayiine ek maliyet getirmemesi gerektiğini söyleyen Durak, Çevre Kanunu Değişiklik Tasarısı`nda ek maliyetlerin getirildiğini hatırlattı. Durak, pazarda istikrarlı vergi uygulamaları olması gerektiğini, her sürecin AB mevzuatına uygunluğu gibi vergi konusunda da AB standartlarına uyum olması gerektiğini anlattı.
Dünyada 60 ülkede ilk altı ayda toplam
64 milyon araç üretildiğini ve 1.65 trilyon Euro`luk iş hacmi oluştuğunu ifade eden Turgay Durak, Türkiye`nin 823 bin adetlik üretimle ülkeler sıralamasında 17`nci, AB ülkeleri içinde ise 7`nci olduğunu açıkladı. Türkiye`de üretimin 1963`te 3 bin, 2003`te 534 bin ve 2004`te 823 bin adet olarak gerçekleştiğini ifade eden Durak, son yıllardaki değişimlerin rekabet gücü ve gelişmeyi olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Turgay Durak, Cumhuriyet`in 100. yılı dolayısıyla 2023 yılı için hedefler koyduklarını belirterek şunları söyledi: `100. yıl stratejimiz, 2 milyon araç üretimi, 20 milyar dolarlık ihracat ve 600 bin kişilik istihdam. Bu hedef için en az 5 milyar dolar yatırım gereklidir. Sahip olunan üstünlüklerle kısa vadede 1 milyon adet üretim ve 700 bin adet ihracat, orta vadede 2 milyon adet üretim ve 1.5 milyon adet ihracat yapılabilir.``