Facelt(Yüz Tanıma) Teste Hazır

09.08.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

FaceIt yüz algılama ve tanıma sistemi, Visionics şirketinin Türkiye temsilcisi Ergosis tarafından Bilişim’01 A CeBIT Event’te tanıtılacak

Bilişim Haftası kapsamında yer alan, Türkiye ve Avrasya bölgesinin en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı Bilişim’01 A CeBIT Event, şaşırtıcı teknolojik uygulamalara sahne olacak. Son günlerde ABD’deki uygulamalarıyla büyük yankı uyandıran FaceIt yüz algılama ve tanıma sistemi, Visionics şirketinin Türkiye temsilcisi Ergosis tarafından Türkiye’de ilk kez Bilişim’01 A CeBIT Event’te tanıtılacak. Sistem, çalışır ve teste hazır şekilde fuar ziyaretçilerinin merakına sunulacak.

Yüz tanıma sisteminin yaratıcısı ve konusunda dünya lideri olan Visionics, bilgisayar destekli yüz algılama ve tanıma sistemi FaceIt yazılımını geliştirdiği gibi, sahibi olduğu yazılımla inanılması güç uygulamalar gerçekleştiriyor. FaceIt ile geliştirilmiş sistem kalabalık içerisinde, bir bakışta insanların yüzlerinin birbirinden ayırt edebildiği gibi, insanları yüzlerinden tanıyabiliyor. Ayrıca önceden veritabanına verilmiş olan resimler ile karşılaştırıp benzeyen kişileri istenildiği gibi raporlayabiliyor.

Visionics Corp.’ın yüz tanıma teknolojisi FaceIt, ABD başta olmak üzere İngiltere ve Meksika’da havaalanlarında yurtdışına çıkış yapmak isteyen aranan kişileri, pasaport kontrolünde suçluları yakalamakta, kumarhanelerde, para çekme makinelerinde dolandırıcıların tespitinde, futbol maçlarında olay çıkaran taraftarın ve seçimlerde oy kullananların tespitinde kullanılıyor. Ergosis Bilişim’01’de, yüz tanıma teknolojisi FaceIt yazılımının yanı sıra Iridian Technologies’e ait göz tanıma sistemi, ve SecuGen şirketinin parmakizi tanıma sistemleri ile biyometrik teknolojilerin ulaştığı noktayı ziyaretçilere ilginç uygulamalar eşliğinde gösterecek.

Avrasya’nın Teknoloji Platformu : Bilisim A CeBIT Event

Bilişim’01 A CeBIT Event Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı, Hannover Fairs İnterpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş. (HİF A.Ş.) tarafından düzenlenmektedir. HİF A.Ş., Hannover’de (Almanya) dünyanın bir numaralı fuarı CeBIT’i düzenleyen Deutsche Messe AG (DMAG) ile Türkiye ve Avrasya bölgesinin en büyük fuarı Bilişim Fuarı’nı düzenleyen İnterpro ortaklığında 2000 yılında kurulmuştur. CeBIT’i Avrasya bölgesine taşıyan Bilişim’01 A CeBIT Event, DMAG’nin CeBIT fuarını dünyaya yayma yönünde gerçekleştirdiği ilk işbirliğidir. HİF A.Ş. fuarcılık çalışmalarını İstanbul’un Türkiye ve Avrasya’nın ticaret merkezine dönüşmesi vizyonuyla sürdürmektedir.

Web Adresi : www.bilisim01.com

(turk.internet.com)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.