Erkeklerin yüz şekli maaşlarını ele veriyor

29.11.2014 - 06:17 | Son Güncelleme :

Yüz şekli kazanılan para miktarında nasıl bir rol oynuyor?

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/leonardo_21.jpg">

Birçok kişi güzelliğin ve iş hayatındaki başarının birbirine bağlantılı olduğunu düşünür. Yeni yapılan araştırmalar ise, erkeklerin yüz şeklinin aldıkları maaşlarda büyük rol oynadığını gösterdi. California ve Riverside Üniversitesi, London Business School ve Columbia Üniversitesi’nin araştırmalarına göre geniş yüzlü erkeklerin maaşları dar yüzlü erkeklere göre yaklaşık 2 bin 200 dolar daha fazla. Araştırmaların sonuçlarına göre geniş yüzlü erkekler iş anlaşmalarında çok daha başarılı.

‘The Leadership Quarterly’ de yayınlanan araştırmada, bilim adamları 60 erkeği bir araya getirip zam için anlaşmaya varmalarını istendi. Bu araştırma esnasında öğrencinin biri personel alma memuru olarak oynadı diğer öğrenci ise yeni işe başlamış olan bir görevli olarak yer aldı. Bu araştırmada yüzü geniş olan erkeklerin maaşlarına istedikleri zam ortalama 2 bin 200 dolardan fazla olduğu görüldü.

Araştırmada üstelik 46 tane yüksek lisans öğrencilerin gayrimenkul işine yönelik ipotek satış görüşmesi yapmaları istendi. Satıcı rolüne giren geniş yüzlü öğrenciler daireleri daha pahalıya sattı ve sonrada alıcı rolüne girerek mülkü daha uygun fiyata aldı.

BANKALARIN MEVDUAT FAİZ ORANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Fakat bu yüz genişliği ve başarı arasındaki korelasyonu anlatan ilk ve tek araştırma değil. 2011 senesinde UC Riverside’ın bilim adamları Fortune 500 magazinde yayınlanan CEO’ların yüz genişliği ve uzunluğunu analiz etti. Araştırma sonucunda geniş yüzlü CEO’ların genel olarak şirketlerinde daha başarılı finansal performans sergiledikleri gözlendi.

UC Riverside’in asistan profesörü ve yüz genişliği ile ilgili araştırmanın ortak yazarı Michael Haselhuhn’un teorisine göre, yüz genişliği ve uzunluğu arasındaki oran farkı, erkeklerin testosteron seviyesi ile bağlantılı. Kısacası, geniş ve uzun yüzlü erkelerde daha fazla testosteron bulunmaktadır. Büyük miktarda testosterona sahip olan erkekler kendilerini daha güçlü ve dominant hisseder, dedi Haselhuhn.

Fakat geniş yüze sahip olmak daima başarı elde etmenin altın bileti değil. Araştırmalarda geniş yüzlü insanların başkaları ile anlaşmaya varmakta başarısız oldukları ortaya çıktı. Kendileri iş birliği ve uzlaşma gibi konularda kötü performans sergilemekteler.

UC Riverside’in araştırmasında geniş yüzlü erkeklerin iş dünyasındaki davranışları çok daha ahlaksız olduğu ve yasa dışı yöntemlerle finansal kazanç edinme riski çok daha yüksek olduğu tespit edildi.  

Haselhuhn, geniş yüzlü erkeklerin rekabetçi gözle bakıldığı için daha çok kooperatif işlerle uğraşmaları gerektiğini ve dar yüz şekline sahip olan erkeklerin iş dünyasında kullanılmamaları için dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: Huffington Post


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.017 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.