Erdoğan yine `derin devlet` dedi

06.02.2007 - 14:25 | Son Güncelleme :

Dink suikastının ardından başlayan derin devlet tartışması sürüyor. Başbakan Erdoğan, devlet içindeki çetelerle mücadelenin kolay olmadığını ima etti

Hrant Dink suikastının ardından başlayan derin devlet tartışması sürüyor.<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdogan848.jpg" align="left" vspace="5"> Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlet içindeki çetelerle mücadelenin kolay olmadığını ima etti.

AK Parti`nin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, derin devletin, devletin kurumları ve kendisi olmadığını belirterek, ``Derin devlet, kurumlar içerisinde kendi anlayışları veya kendi kutsalları adına yetkilerini aşarak, hukukun dışına çıkmak suretiyle oluşan çeteleşmelerdir`` dedi. 
 
Bu konudaki açıklamasının ardından bazı kişilerin, ``Sen Başbakansın, iktidarsın, çöz bitir bu işi...`` dediklerini hatırlatan Erdoğan, ``Kusura bakmayın bu kadar kolaysa, bunca zamandır iktidar oldunuz. Ne yaptınız bu ülkede, hiçbir şey... Biz şu anda çomağı soktuk. Onun için bundan rahatsız olanların sesi yükselmeye başladı`` görüşünü ifade etti.
 
Kadrolaşma:
Devlete ve devletin kurumlarına en büyük zararı bu tür yanlışların içinde olanların verdiğini kaydeden Başbakan, ``Bunlar sizin döneminizdeki kadrolaşmanın sonucudur`` denildiğini belirterek, ``İnsaf...Biz KPS denilen imtihanla şu anda devlete eleman alıyoruz. Bu imtihanda böyle bir seçme hakkınız var mı? Bu işin üst yönetimine gelince, eğer kadrolaşma varsa, bu kadrolaşmayı geçmişte yaptığınız iktidarlarda sizler gerçekleştirdiniz dedi.
 
Başbakan Erdoğan, bunu söyleyenlere, ``Türkiye`de tarih, AK Parti ile mi başladı? Türkiye`nin bizden önce bir geçmişi yok muydu?`` diye sorduğunu ifade etti ve ``O zaman siz nerelerdeydiniz? Bugün kamu kurumlarında görev yapan kadroları biz gökten zembille mi indirdik Allah aşkına? Buralarda bir politik kadrolaşma yaşandıysa bu kimin eseri? Siz önce bunlara cevap verin. Bal gibi sizin eseriniz diye konuştu.
 
Irkçılık tartışması:

Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin provokasyona, tahrike alet olmamasını isteyerek, ``Irkçılık, kafatasçılık yapmak, dışlayıcı milliyetçiliktir, ayrımcılıktır, bölücülüktür, negatif bir milliyetçiliktir`` dedi.
 
Hukukta imtiyaz:

Başbakan Erdoğan, hukuk sistemi içinde kendilerine karanlık odalar, imtiyazlı alanlar oluşturmak isteyen yapılanmalarla mücadele ettiklerini belirterek, ``Eğer birileri kalkıp da ülkeyi ve vatanı kurtarmak adına hukuku ayaklar altına alıyorsa, orada masum ve gözardı edilecek bir durumdan söz edilemez. Hiçbir gerekçe, hukuku çiğnemeyi masum gösteremez`` dedi.
 
AK Parti`nin TBMM grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, hukukun, Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik kadar önemli bir anayasal kavram olduğunu söyledi ve ``Hukuk devleti anlayışını koruyamazsak, ne hukuku ne adaleti ne de toplumsal birlik ve bütünlüğümüzü koruyabiliriz. Bu nedenle hükümetimiz, geçen dört yılda sadece adi suçlarla mücadele etmekle kalmamış, hukuk sistemi içinde kendilerine karanlık odalar, imtiyazlı alanlar oluşturmak isteyen yapılanmalarla da etkin mücadele etmiştir, etmeye devam edecektir diye konuştu.
 
Türkiye`nin faili meçhullerle anılan dönemlerden, olayların faillerinin kısa sürede yakalandıkları aktif mücadele dönemine girdiğini söyleyen Erdoğan, Eğer kendilerini kanunlardan azade, hukuken bağımsız görenler, hukuk kurallarına karşı imtiyaz ve kayırma bekleyenler varsa, bunlar büyük bir yanılgı içindedir dedi.
 
Kayıtdışı yönetim, kayıtdışı ekonomi, kayıtdışı güvenlik anlayışı olamaz, olmamalıdır diyen Başbakan, Eğer birileri kalkıp ülkeyi ve vatanı kurtarmak adına hukuku ayaklar altına alıyorsa orada masum ve gözardı edilecek bir durumdan sözedilemez. Hiçbir gerekçe, hukuku çiğnemeyi masum gösteremez`` ifadesini kullandı.
 
Kurumların uyumu:

Erdoğan; birilerinin ``bunları söyleyenler devleti, milliyetçiliği töhmet altında bırakıyor`` dediğini belirterek, ``Hayır yanılıyorsunuz veya milletimizi bilerek yanıltıyorsunuz. Mülagata yapıyorsunuz. Hata da çetelerin tam da istediği gibi tehlikeli bir şekilde kurumlarımızı karşı karşıya getiriyorsunuz. Kimse yanlış yapamaz. Birkaç kişi üzerinden devletimizi, devletimizin kurumlarını yıpratmaya tevessül etmesin. Bilsinler ki bunlara bizim iktidarımızda yer yoktur`` dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.