Erdoğan asgari ücret çıtasını 350 milyona çıkardı

10.12.2003 - 09:44 | Son Güncelleme :

Başbakan Erdoğan partisinin MYK toplantısında simit-çay almaya bile yetmeyen asgari ücreti 350 milyon liraya çıkarın talimatını verdi

Asgari ücrete ekstra zam geliyor. Asgari ücreti, çay, simit parası olmaktan kurtarın talimatını veren Başbakan Tayyip Erdoğan, çıtayı yükseltti. Erdoğan, asgari ücretin 350 milyon lira olmasını istedi.

Erdoğan, AKP`nin en yetkili organı MYK`da asgari ücretle ilgili sıkıntısını çarpıcı bir benzetmeyle dile getirdi. Erdoğan, kurmaylarına, Bu para, çay ve simite yetmiyor. Çay ve simit parası bile değil dedi. Erdoğan, asgari ücretin 350 milyon lira olması talimatı verdi. Kaynaklar Erdoğan`ın net ücretin 350 milyon liraya çıkarılması isteğini doğrularken, bu talimatın yerine getirilmesi 255 milyon liralık asgari ücretin yüzde 55 zamlanması anlamına geliyor.

Asgari ücretin brüt tutarı 306 milyon lirada bulunuyor. Kamuda ve özel sektörde toplam 4.5 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Bu rakamın büyük bir bölümü ise özel sektörde istihdam ediliyor. 4.5 milyon kişilik işgücünün ücretlerine yüzde 55 oranında zam yapılmasının özel ve kamu sektörüne bir yıllık faturası 5.1 katrilyon lira olarak hesaplanıyor. 4.5 milyon kişinin büyük bir bölümünün özel sektörde çalışması ise faturanın kamudan çok özel sektöre çıkacağını ortaya koyuyor. Hükümetin yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 20 oranındayken gelecek yıl bu oran yüzde 12 düzeyinde. Asgari ücrete geçen yıl yüzde 22 oranında artış yapılmıştı.

Kıbrıs`ın istikrarı
Bu arada MYK`da terör saldırıları da gündeme geldi. Erdoğan, Terör saldırılarının arkasında kimlerin olduğu araştırılıyor dedi. Erdoğan, yoğun terör gündeminden şikayetçi oldu ve Terörün hacmini düşürmek gerekir. Piskolojik olarak halk etkileniyor. Halkın gündeminden bunu düşürmek lazım diye konuştu.

Erdoğan, kurmaylarına Adadaki seçimler hakında düşüncelerini anlattı. Erdoğan, Biz Kıbrıs`ın istikrarından yanayız. Kıbrıs`taki istikrar bizim için önemli, ancak bu istikrarı kimin sağlayacağı önemli değil dedi. Erdoğan, hükümetin Adadaki istikrar için kararlı olduğunu belirterek, Yunanistan`ın tutumunu eleştirdi. Erdoğan, Hükümetimiz de bu konuda siyasi irade var. İstikrarın sağlanması tek taraflı olmaz. Biz, Yunanistan`ı masaya çağırdık. Onlar yanaşmadı. İstikrar tek taraflı sağlanmaz diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.010 TL        
BORSA
996 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
994 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.