Elon Musk'a milyonlarca dolarlık dava şoku! Eski çalışanlardan 'kıdem tazminatını ödemiyor' iddiası

05.03.2024 - 09:47 | Son Güncelleme :
Elon Musk'a milyonlarca dolarlık dava şoku! Eski çalışanlardan 'kıdem tazminatını ödemiyor' iddiası  | Genel Haberler

Twitter'in eski yöneticileri, Elon Musk'a kıdem tazminatlarını ödemedikleri gerekçesiyle toplam 130 milyon dolarlık dava açtı.

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi 

Elon Musk satın aldıktan sonra ismi X olarak değişen Twitter'ın eski üst düzey yöneticileri, ünlü milyardere dava açtı. Yöneticiler Musk'ın kendilerine 130 milyon dolarlık kıdem tazminatını ödemediğini iddia ediyor.  Kaliforniya federal mahkemesinde açılan davada eski yöneticiler, "Musk ödemelerini yapmıyor. Kuralların kendisi için geçerli olmadığına inanıyor ve gücünü kendisiyle aynı fikirde olmayan herkese kaba davranmak için kullanıyor" açıklamasında bulundular. 

Haberin Devamı

Davacılar arasında 57,4 milyon dolar tazminat talep eden eski CEO Parag Agrawal'ın yanı sıra 44,5 milyon dolar talep eden işten atılan CFO Ned Segal de yer alıyor. Diğer davacılar eski baş hukuk sorumlusu Vijaya Gadde ve şirketin o zamanki baş avukatı Sean Edgett.

'İNTİKAM İÇİN ANT İÇTİ' 

Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara devraldıktan sonra 2022 yılının Ekim ayının sonlarında Agrawal, Gadde ve Segal'in görevlerine son verdi. Davacıların göre Musk, görevi devraldıktan sonraki ilk iş olarak onları kovmak amacıyla yöneticilerin istifa etmemeleri için elinden geleni yaptı. Davada, yöneticiler hakkında "Onların çabaları karşılığında Musk ömür boyu intikam almaya ant içti" denildi. Davada, "Musk, Davacıların kıdem tazminatlarını ödemek istemediğine karar verdiğinden, onları sebepsiz yere kovdu" diye iddia edildi.

Twitter Musk satın aldıktan sonra X olarak yeniden adlandırıldı ve personel sayısı ciddi oranda azaltıldı. X'te içerik denetimi bir kenara bırakıldı ve daha önce yasaklanan birçok hesap yeniden etkinleştirildi. Bunun yanında Agrawal, Gadde ve Segal, soruşturma ve kongre soruşturmalarının masraflarının karşılanması için Musk'a ayrı bir dava daha açıyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.