Güncelleme Tarihi:

Konuya yakın kişilere dayandırılan habere göre, iki şirket anlaşmanın nasıl işleyeceğini hala tartışıyor. Değerlendirilen seçeneklerden biri, Ford'un BYD bataryalarını ABD dışındaki pazarlarda kullanması. Ford yaptığı açıklamada, "Birçok konuda çok sayıda şirketle görüşüyoruz" dedi. BYD, Reuters'in yorum talebine hemen yanıt vermedi.
WASHİNGTON’DAN GELEN SERT ELEŞTİRİLER
Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro, haberin ardından fikri eleştirdi. X sosyal medya platformunda, "Ford aynı anda bir Çinli rakibinin tedarik zincirini desteklemek ve kendini aynı tedarik zinciri şantajına karşı daha savunmasız hale getirmek mi istiyor? Burada ne ters gidebilir ki?" yazdı.
MALİYET AVANTAJI VE TEKNOLOJİK ERİŞİM
Anlaşma gerçekleşirse Ford'a Çin'in en büyük elektrikli araç üreticilerinden birinden daha ucuz bataryalara ve gelişmiş teknolojiye erişim sağlayacak.
SEKTÖREL DÖNÜŞÜM VE HİBRİT STRATEJİSİ
Bu gelişme, Kuzey Amerika otomobil üreticilerinin Çinli rakiplerle rekabet etmekte zorlanması, vergi kredilerini kaybetmesi ve bunun yerine daha ucuz modellere ve hibritlere yönelmesinin ardından maliyetli elektrikli araç hamlesini geri çekmesiyle aynı döneme denk geliyor.