Ege`de rakı kardeşliği

Güncelleme Tarihi:

Ege`de rakı kardeşliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2005 10:38

Elda İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Efe Rakı`yı Akdeniz içkisi olarak Avrupa`da tanıtmayı planladıklarını belirtti. Demirtaş, Türkiye Ege Kıyıları Yunanistan Adaları Ekonomi Zirvesi`nde, bir uzo üreticisi firmayla işbirliği sağlanması konusunda görüşme yaptığını belirtti. Rakıyı bir dünya içkisi haline getirmek amacıyla üretime başladıklarını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

``Biz rakıyı devletin yaptığı noktadan alıp, bir yere taşımak zorundayız. Rakı bir dünya içkisi olmalı, ama önce Avrupa`nın içkisi olmalı. Çünkü Avrupa`dan her yıl Türkiye`ye milyonlarca insan geliyor ve bu ülkede bulunduğu zaman rakıyı tadıyor, rakı içiyor. Bu nedenle de şu anda (Akdeniz içkisi Efe rakı) sloganıyla rakıyı Avrupa`da tanıtma gibi bir programımız var. Almanya`dan başlayacağımız programa Yunanistan ile devam edeceğiz.``

Yunanistan`da bir uzo markasını Türkiye`ye ithal ederek, bu ülkeye rakı ihraç etme yolunda görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Ekrem Demirtaş, ``İki ülkenin milli içkilerini, birbirimizin ülkesinde kullanarak bu insanlar arasında ilişkiyi daha sıcak hale getirmeyi planlıyoruz`` diye konuştu. Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin geçen yıl ağustos ayında üretime başladığını belirten Demirtaş, yeni markaları piyasaya sunmaya devam edeceklerini söyledi. Temmuz ayının 15`inde Sarı Zeybek Rakısı`nı piyasaya sürmeye hazırlandıklarını da hatırlatan Demirtaş, `Yaklaşık 8 aydır bu rakının üretimi için çalışıyoruz. Üretim kapasitemizi 3 misli artırarak 10 milyon litreye çıkardık.

Taklitlere dikkat

Efe rakının bilyeli kapağının ve tadının başka markalar tarafından taklit edilmeye çalışıldığını ifade eden Demirtaş, bu nedenle yeni çıkacak ürünlerinin şişe ve kapaklarının tanıtımlarının en son ana kadar yapmadıklarını ifade etti. Demirtaş, `Ancak taklit edilemeyişimiz en büyük özelliğimiz. Güvenli kapaklarımız sayesinde sahte rakı üretimi söz konusu değil. Sarı Zeybek`i duyanlar, yine buna benzer rakı üretmeye çalışıyorlar. Belki uzoda da benzer bir girişim görebiliriz. Tüketicinin buna dikkat etmesini ve taklitlerimizden kaçınmalarını istiyoruz` dedi.

Füsun KARASİNİR / İZMİR







İKİNCİ FABRİKA YOLDA


  • Elda İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Efe rakının satışlarından son derece memnun olduklarını belirterek, kapasitelerinin 5 milyon litreye ulaşacağını ve pazarın yüzde 30`una yakın bir bölümüne sahip olmayı hedeflediklerini vurguladı. İkinci fabrikanın yerinin alındığını ve projesinin hazırladığını da anlatan Demirtaş, `Rekabet olmazsa olmaz. Rakibimiz olmazsa yenilikler yaratamayız. İlklerin şehrinde ilkleri yaratmaya devam edeceğiz. Daha birçok yeniliklerimizde olacak` diye konuştu.
  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!