Güncelleme Tarihi:
ÇBS, CEO’sunu rakip şirkete belge, bilgi sızdırmakla suçlayıp işten çıkarttı.
ÇBS Grubu, holdingin ve bağlı şirketlerin CEO’su olan Hasan Safa Doğantürk’ün iş akdini, “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak ve işverenin meslek sırlarını ortaya atmak” suçlarından tazminatsız ve bildirimsiz olarak fesh etti.
TÜRKİYE’nin en büyük boya üreticilerinden biri olan ÇBS Grubu, holdingin ve bağlı şirketlerin CEO’su olan Hasan Safa Doğantürk’ün iş akdini tazminatsız ve bildirimsiz fesh etti. ÇBS Printaş’ın da genel müdürü olan Doğantürk’e gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yayınlanan yazıda, Doğantürk’ün haklı nedenlerle tazminatsız ve bildirimsiz olarak feshedildiği belirtildi.
HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
BAŞKA ŞİRKETTE ÇALIŞIYOR
Doğantürk’e gönderilen yazıda ise, “Bilindiği üzere 4 Ocak 2005 ve emeklilik sonrası 1 Mayıs 2006 tarihinden beri şirketimizde Genel Müdür olarak ve 12 Aralık 2011 tarihinden itibaren ÇBS Holding A.Ş ve bağlı kuruluşlarının CEO’su olarak çalışmaktasınız. Şirketimizde çalıştığınız süre içinde şirketimizin birlikte iş yaptığı başka bir şirkette yönetici, yetkili olarak çalışarak şirketimizin iştigal konusu ile ilgili olarak diğer şirkete bilgi ve belge temin ettiğiniz, şirketimizin elemanlarını, aletlerini ve araçlarını kullanarak diğer şirkete menfaat sağladığınız, özetle; tarafınıza verilen hak ve yetkileri kötüye kullandığınız, emniyeti suistimal ettiğiniz ve haksız rekabet oluşturacak davranış ve işlemler yaptığınız, sürdürdüğünüz görev nedeni ile sahip olduğunuz tüm ticari sır, iş ilişkileri, bilgi ve belgeler ile know-how ları diğer şirket için kullandığınız tespit edilmiş olup, iş akdiniz 4857 Sayılı İş Kanunun 25/II/ e) maddesinde yer aldığı üzere “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması” maddesi gereği 29.11.2013 tarihi itibariyle tazminatsız ve bildirimsiz feshedilmiştir” denildi.
SPK’YA BİLDİRİLECEK
Yazıda, Doğantürk hakkında hukuki ve cezai başvuruların derhal yapılacağı, SPK’ya bildirimde ve ihbarda bulunulacağı kaydedildi. Yazıda, “Yaptığınız işlemler nedeni ile şirketimize verdiğiniz zarar ile 3. kişilere verildiği tespit edilecek tüm zarar ve ziyan ile diğer dava ve talep hakkımızı saklı tuttuğumuzu, dava konusu olduğu takdirde dava masrafları ile ücreti vekaletin tarafınıza yükletileceğini ile ihtaren ve ihbaren bildiririz” denildi.
DEVLER ARASINDAYDI
ÇBS Türkiye’nin en eski sanayi kuruluşları arasında. Temelleri 1930’lu yıllara dayanan ÇBS Boya, İstanbul Sanayi Odası’nın 1968’deki ilk ‘En Büyük Sanayi Kuruluşları’ listesinde 49’uncu sırada yer aldı. ÇBS, sonraki yıllarda da listede yer almaya devam etti. 2001 krizinde darboğaza giren ÇBS’nin temelleri ise küçük bir boya malzemeleri satılan dükkânda atıldı. Çavuşoğlu Ailesi tarafından Alibeyköy’de 8 metrekarelik bir dükkanda 1953’te kurulan ÇBS Boya 1989’da Gebze Çayırova’daki entegre tesislerine taşındı. 1995’te halka açılan ÇBS için zorlu süreç 2001 Krizinde başladı.
2011 ŞUBAT’INDA ‘İFLAS ERTELEME’ ALDI
ÇBS Holding’in iki yıldır süren iflas erteleme talepli davası Şubat 2011’de sonuçlandı. Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada ÇBS Holding, Renk Sigorta Acenteliği, ÇBS Boya Kimya Sanayi, ÇBS Printaş Oto Boya ve Gereçleri Sanayi, ÇBS Oto Boyaları Sanayi ve Ticaret, ÇBS Oto Boya Sistemleri Sanayi, Mikrotaş Mikronize Tozlar Sanayi, ÇBS Pazarlama ve Boya Yatırımı, Renk Araç Kiralama ve Turistik Hizmetler Sanayi, İnce Mürekkepler Üretim ve Pazarlama ile Ofset Mürekkepler Üretim ve Pazarlama için bir yıl süreyle iflas erteleme kararı verildi. Temmuz 2013’te ise işten çıkarılan bir çalışanın ihbarı üzerine ÇBS Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eşref Çavuşoğlu ile yöneticiler Burhan Çavuşoğlu, Orhan Çavuşoğlu, Bülent Tomaç’a hileli iflas ve dolandırıcılık suçlamasıyla 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.