Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2006 09:203dk okuma
Türkiye’nin en büyük D&R mağazası Ankara Tunalı Hilmi Caddesi’nde hizmete girdi. Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ, 10 bin metrekare mağaza büyüklüğümüz vardı. Bu yıl 10 bin metrekare daha büyüme ve 20 bin metrekareye ulaşma kararı aldık dedi.
TÜRKİYE’nin en büyük D&R mağazası dün Ankara Tunalı Hilmi Caddesi’nde, siyasetin zirvesinin buluştuğu bir törenle hizmete girdi. 6 katlı ve üç bin metrekarelik mağazada, hobi ürünleri ile birlikte tam 60 bin çeşit ürün var. Ürünlerin 40 bini kitaplar. 20 bin müzik, 7 bin çeşit ise video filmler yer alıyor.
68 MAĞAZA HEDEFİ:
Siyasetin ünlü isimleri Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ tarafından karşılandı. Mehmet Ali Yalçındağ D&R ile ilgili şu değerlendireyi yaptı: Doğan&Raks 9 yaşında. 10. yılını kutlacağız. 10 yıl önce başladığımızda, ilk 5-6 yıl çok zor geçti. Son dört yıldır Türkiye’nin istikrara kavuşması ile şirket istediğimiz düzeye geldi. 10 bin metrekare mağaza büyüklüğümüz vardı. Bu yıl 10 bin metrekare daha büyüme ve 20 bin metrekareye ulaşma kararı aldık. Mağaza sayısı 68’e, çalışan sayısı 750’ye ulaşacak. Bundan sonraki mağazalarımız hep bin metrekarenin üzerinde olacak. D&R’lar ile insanların kitap okuma alışkanlıklarının gelişeceğine inancım sonsuz. DVD ve VCD bir reyonla başladı. Şimdi bu alanda yaşanan gelişme ile bir kata ulaştı.
CEP SİNEMASI DA VAR:
D&R Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refik Aras, altı katlı, üç bin metrekarelik mağazanın Türkiye’nin en büyük kitap, müzik ve hobi malzemeleri satan mağazası olduğunu söyledi. Aras, D&R’da 60 bin çeşit mal bulunduğunu ve personel sayısının yıl sonunda 750’ye ulaşacağını belirtti. Mağazanın her katı ayrı bir konseptte. Ana girişte tüm ürünlerin en çok ilgi toplayanları raflardaki yerini alırken, girişin altında ise çocuk ve video ürünleri bulunuyor. Birinci kattaki ses yalıtımı yapılmış stüdyodan, yüksek düzeyde müzik dinlemek isteyenler yararlanacak. İkinci ve üçüncü katlar yerli ve yabancı kitaplara ayrılmış. Dördüncü kat ise teknoloji meraklıları için. Bu katta notebook çeşitlerinden, plazma televizyonlara, ipod’lara, ses sistemlerine kadar geniş yelpazede ürün bulmak mümkün. Beşinci katta filmlerin izlenebileceği küçük boyutta bir cep sinema bile mevcut. Binanın giriş katında bir bölüm ve teras katı ise Glorya Jeans Cafe’ye ayrıldı. Aynı anda 200 kişiyi ağırlayabilen cafe, Tunalı Hilmi’yi kuşbakışı izlemek isteyenler için güzel bir imkan sunuyor.
Siyasetin zirvesi açılışta buluştu
ANKARA D&R mağazasının açılışı, siyaset zirvesine döndü. Açılış törenine iktidar kanadından Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile AKP Genel Başkanı Akif Gülle, muhalefetten ise DYP lideri Mehmet Ağar, CHP lideri Deniz Baykal, DSP lideri Zeki Sezer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı katıldı. Açılışa katılan öteki isimler ise şöyle: CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, Devlet eski Bakanı Hüsamettin Özkan, Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut. Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan.
3 bin metrekarelik D&R için ne dediler
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener: İnsanlar kafede oturup kitaplarını okuyabilecekler. Siyasetin yoğunluğu üzerimde olmasa burası tam bana göre.
MSB Bakanı Vecdi Gönül: Batı’da görüp imreniyorduk. Şimdi D&R açıldı.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu: Ankara’nın ve Türkiye’nin ihtiyacı olan bir girişim.
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar: Her türlü ihtiyacı karşılıyor.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer: Çok iyi oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Ankara’ya çok yararlı olacak bir kültür evi burası.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu: Kültürel anlamda büyük bir ihtiyaç vardı.