Cumhurbaşkanı'ndan 'Suruç' açıklaması

20.07.2015 - 16:42 | Son Güncelleme :
Cumhurbaşkanı'ndan 'Suruç' açıklaması | Genel Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü törenlerine katılmak için KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısında Suruç'taki patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Öncelikle, sayın cumhurbaşkanı'nın 20 Temmuz 74 ve 41 yıl sonra bugün yapılacak yıl dönümü kutlamalarında bizleri de aralarında görme talebine davetine çok teşekkür ediyorum. mübarek ramazan bayramınızı tekrar tebrik ediyorum, kutluyorum. Tabi bu arada, bugün saat 13:00 sıralarında Suruç'ta maalesef bir terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak, milletim adına lanetliyorum, kınıyorum.

Haberin Devamı

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

TERÖR İNSANLIĞIN...

Uçağa bindiğimiz anda bu haberi almış olduk. Şu anda bakan arkadaşlarımız Urfa'ya hareket ettiler, başbakanımız süreci Ankara'dan takip ediyor. Bizler de takibe devam edeceğiz. Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün, dini yoktur, ırkı yoktur, milleti milliyeti yoktur, vatanı yoktur. Teröre karşı tüm uluslarası bir mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz. Terör insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir.

##$HABER_1425092$##

Ben bu vesileyle bir kez daha kınıyor ve bu terör eyleminde ölen 28 vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyor, milletimizin başı sağolsun diyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Sağlık bakanlığımız olmak üzere görevli arkadaşlarımız en sıcak şekilde ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.

MÜSTESNA BİR GÜNDE BURADAYIZ

Tabi ortak tarihimiz açısından müstesna bir günde buradayız. Ve sayın Cumhurbaşkanı'yla birebir, şu anda görüşmelerde gelinen noktayı değerlendirme imkanımız oldu. Bu sürecin her iki tarafta kararlılıkla sürdürme alametleri belirdi. Bu fırsatın kaçırılmaması gerekir diye düşünüyorum. Yıllar yılı maalesef ortada bırakılan bu sürece artık biizm nihayete erdirme... Biliyorsunuz annan planıyla bir çıkış olmuştu. İsviçre'de attığımız adımlar çok çok önemliydi. Fakat bunu noktayı koyarak bitiremedik. Temenni ederim ki bu yapılan çalışmalar, buna noktayı koyma azmiyle devam eder. Gerek Kıbrıs Rum, gerek Kıbrıs Türk tarafı adil bir neticeyi yakalarlar. Şu anda bu görüşmeleri yürüten teknokratlar ve liderler bir azmin içerisinde olduğunu kendilerinden gördüm. Bundan dolayı da ayrıca mutluyum. Bizler de garantör ülkeler olarak bizler de elimizden geleni yapmakta kararlıyız.

Haberin Devamı

KUZEY KIBRIS'IU ÇOK DAHA RAHATLATACAK

Tabi ki Kuzey Kıbrıs Türk devleti olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak bizler her zaman ana vatan yavru vatan ile el ele bu çalışmaları sürdüreceğiz. Buranın her yönüyle çok daha modern ülke noktasına gelme çalışmasını sürdüreceğiz. Bir iki aya kadar su sorunu çözülüyor. Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a denizin altından su getirme işlemi bitme noktasına geldi. 1,5 km gibi bir yer kaldı. Ve ardından Türkiye'den bu barış suyu projemiz inşallah sona ermiş olacak ki bu Kuzey Kıbrıs'ıu çok daha rahatlatacak.

Eğitim öğretimde kuzey kıbrıs artık 70 bini aşkın öğrenci sayısına ulaştı. Turizmde güzel gelişmeler var. Bunlar bir değer ifade ediyor ve diplomaside artık uluslararası camianın uluslararası kurumların temsilcilerinin kuzey kıbrıs'taki gröüşmeleri süreci çok daha verimli olarak etkileyecektir.

Hem Suruç'taki bu vahşeti tekrar lanetliyorum. Ölenlere rahmet diliyorum, yaralılara şifalar diliyorum. Bugün yaptığımız bu ziyaretin 41'nci bağımsızlık mücadelesiyle ilgili yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını dilerken, sayın cumhurbaşkanı gibi bir daha bu tür mücadelenin verilmesi gereğine gerek kalmaması temennisinde bulunuyorum.

MUSTAFA AKINCI'DAN DA AÇIKLAMA

"20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" münasebetiyle düzenlenecek tören ve etkinliklere katılmak için gittiği KKTC'de resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın açıklamalarından önce KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açıklama yaptı. Akıncı, "Burada önemli olan nokta, bu ülkede, diğer ülkelerde 15 temmuz'lar 20 Temmuz'lar olmasın. Bizler Kıbrıs'ın şimdiki ve geçmiş kuşakları Kıbrıs'ın acısını paylaştık. Gelecek kuşaklar barışı paylaşsınlar. Gerek doğu akdeniz'i gerekse Ege'yi barış adası haline getirebilelim. Ben kendilerine teşekkür ediyorum ve Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanmış olan müessif olan olayı kınıyorum. Türkiye'ye çok daha mutlu bir gelecek diliyorum" dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.