Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 10:05
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), CNR Fuarcılık`ın fuar düzenleme yetkisini iptal etti.
CNR`ın fuar düzenleme yetkisi, Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesine Dair yönetmeliğin 13. maddesinin 3. fıkrasına göre alındı. Sözkonusu fıkra şöyle:
Yetki belgesi süresi içinde toplam üç defadan fazla `yıl içinde yayımlanacak fuar takvimi ek listeleri ile bir sonraki yılın fuar takvimi ve ek listelerinde yer almak üzere aynı veya benzer isim ya da konuda fuar düzenleme başvurusunun kabul edilmemesi` müeyyidesi uygulanan düzenleyicinin yetki belgesi iptal edilir.
Teminatı da yandı
Ceyda Erem`in yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle birkaç kez uyarı aldığı, yönetmeliğe göre yetki belgesi alabilmek için yatırılan 10 milyar liralık teminatının da yandığı belirtiliyor.
Fuar komitesi, bu sürecin sonunda uyarılarını dikkate almadığı gerekçesiyle, 31 Aralık 2006`dan itibaren CNR`ın fuar düzenleme yetkisini TOBB yönetim kurulu kararıyla iptal etti.
Alınan bilgiye göre CNR`a, makul gerekçe ve mazaret sunması halinde yetkisi, tekrar geri verilebilecek. Fuar komitesinin, itiraz durumlarında konuyu tekrar değerlendirdiği belirtiliyor.
`Bir yolunu bulur`
Ceyda Erem`in usulsüz uygulamalar yaptığını söyleyen İTO ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kopuz da, Odalar Birliği, Erem`in fuar düzenleme yetkisini iptal etti. Usulsüz uygulamalar yaptığı için birkaç defa ikaz edildi. İkazların sonunda da yetkisini iptal ettiler dedi.
Kopuz, Ceyda Erem, Kürşad Tüzmen arkasında olduğu müddetçe fuar düzenlemenin bir yolunu bulur. Ben söylediklerimin arkasındayım. Gizli kapaklı söylemem diye konuştu.
`Beş şirketimiz var sorun yok`Fuar düzenleyen beş şirketi olduğunu söyleyen CNR Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, TOBB`un yönetmeliğinde, daha önceden izni alınmış fuarların, tarihlerinde değişiklik halinde, TOBB`a bildirilmesi gerektiği söyleniyor. Ama fuar tarihleri, sektörün istediği doğrultuda değiştirilebiliyor dedi.
Erem, Bizim beş tane belgesi olan ve fuar düzenleyen şirketimiz var. Bir tanesinin geçen yıl yapmış olduğu fuarlara denk gelmiş. Yönetmeliğe göre TOBB bize böyle bir uyarıda bulundu diye konuştu.
Uyarıya karşı dilekçe yazdıklarını anlatan Erem şunları söyledi: Arkasına sektörden gelen yazıları da ekledik. Talepler doğrultusunda değişiklikler yapmak zorunda olduğumuzu açıkladık. Dilekçemizi gönderdik. Yanıt olumlu da olsa olumsuz da olsa işimizi etkilemez.
`İzinleri aldık`
2007 fuarları için diğer şirketlerin izinlerini aldığını söyleyen Erem, Onların adı da CNR. Bir tanesi CNR Uluslararası, bir tanesi CNR Expo, bir tanesi CNR sektörel. Uyarı alan şirket CNR Sektörel dedi.