Çin'den Türkiye'ye 250 milyon dolarlık enerji yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Çinden Türkiyeye 250 milyon dolarlık enerji yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2025 11:11

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Rüzgar ve güneşte 2035 yılına kadar 120 bin megavat kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz." dedi. Bayraktar, bu kapsamda Çinli Dongfang Electric Corparation firmasının Türkiye'ye 250 milyon dolarlık yatırım yapacağını belirtti.

Haberin Devamı

Bayraktar, rüzgâr enerjisi teknolojileri alanında Çin'in önde gelen üretici firmalarından Dongfang Electric Corparation’ın üst düzey yöneticileriyle Bakanlıkta kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

Bayraktar, X hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Rüzgâr ve güneşte 2035 yılına kadar 120 bin megavat kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Bu güce ulaşırken ülkemizin türbin ve panel üretim potansiyelini de artırmak istiyoruz.

Dongfang ile yaptığımız görüşmede bu niyetimizi somutlaştıracak önemli bir projeyi ele aldık. Çinli firmanın başlangıç olarak yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırımla ülkemizde yıllık 2 bin megavat kapasiteli rüzgâr türbini üretim tesisini kurma planını değerlendirdik."

 

BAKMADAN GEÇME!