Cepten sabit telefonu aramak artık daha hesaplı

Güncelleme Tarihi:

Cepten sabit telefonu aramak artık daha hesaplı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2008 09:292dk okuma

EvTurkcell adında bir kampanya başlatan Turkcell, cep telefonundan sabit telefon aramanın dakikasını ÖİV hariç 5.1 kuruşa indirdi. TT, 6.8 kuruş ücret alıyor

Turkcell müşterilerinin, şehir içi ve şehirler arası sabit hatlarla indirimli konuşmalarını sağlayan yeni servisi “EvTurkcell” bugünden itibaren kullanıma sunuldu. EvTurkcell’de müşteriler, sesli yanıt sistemini arayarak bu servisi kullanmak istedikleri bölgeyi belirliyorlar. Bunun hemen ardından Turkcell o bölgeyi ev alanı olarak belirleyerek, bu lokasyondan, cep telefonundan sabit hatlara doğru yapılacak görüşmeleri indirimli hale getiriyor. Turkell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, servisin yüzde 100 Türk mühendislerinin bilgi birikimi ile 90 Turkcell ve Turkcell teknoloji çalışanı tarafından 6 ayda oluşturulduğunu bildirdi.

‘EV ALANI’NI SEÇ

Develioğlu, hem faturalı hem de Turkcell Hazır Kart kullanan bireysel müşterilerin yararlanabileceği EvTurkcell servisine abone olan faturalı hat müşterilerin aylık 7.5 YTL (KDV dahil ÖİV hariç) sabit ücret karşılığı, ev alanı olarak belirledikleri yerden, yurt içi sabit hatlarla dakikası 5.1 kuruşa (KDV dahil ÖİV hariç) konuşabileceklerini belirtti. Develioğlu, “Turkcell Hazır Kart kullanan bireysel müşteriler ise abonelik ücreti ödemeden, ev alanı olarak belirledikleri yerden yurt içi sabit hatlarla dakikası sadece 1 kontöre konuşabilecek” dedi. Türk Telekom (TT) StandartHATT tarifesinde şehiriçi 6.8, şehirler arası 8.1 kuruş ücret alıyor.

YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR

Develioğlu, projenin ilk olarak öğrencilerin kullanımına açıldığını, öğrencilerden gelen yorumlar doğrultusunda servisin değerlendirildiğini söyledi. Sabit telefona ihtiyacın gittikçe azaldığını söyleyen Develioğlu, “EvTurkcell ile telekomünikasyon sektöründe yeni bir sayfa açıyoruz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!