Borsa Yorumu / Hedef Menkul Değerler

08.01.2007 - 09:34 | Son Güncelleme :

`Teknik görünümde Cuma günü 38,800-38,600 bandının altına inilmesiyle satıcılar daha etkin bir pozisyona geldi`

ABD’de son dönemde açıklanan datalar ekonominin genel gidişatına yönelik olarak karışık bir görüntü yaratırken, bunun son örneği Cuma günü yaşanmıştır. Konut sektöründeki zayıf verilerin ardından Cuma günü açıklanan tarımdışı istihdam raporu beklentilerin oldukça üzerinde gelirken, bu da ABD Merkez Bankası FED’in kısa vadede faiz indirimine yönelme ihtimalini neredeyse ortadan kaldırmıştır. Hisse Senetleri de buna bağlı olarak %0.66 ila %0.78’lik düşüşler kaydetmiştir. Latin Amerika ile Asya piyasaları da ortalama %1.5 civarında düşüşler yaşarken, emtia fiyatlarındaki agresif gerilemeler ihracatçı konumundaki ülke borsalarını daha fazla etkilemiştir. Olumlu enflasyon rakamlarına rağmen en yüksekte 39,006 puanı gördüğü Cuma gününü %1.46’lık düşüşle 38,435’ten tamamlayan Ulusal-100 Endeksi’nde; Başbakan Erdoğan’ın elektrik özelleştirmelerini şimdilik yapmayacaklarını açıklaması, Asya piyasalarında Japonya MB BOJ’un faizleri artırabileceği beklentilerinin etkili olması ve Cuma günkü ABD datalarının FED’in kısa vadede faiz indirme ihtimalini oldukça zayıflatması satışlarda etkili olmuştur. Bu hafta yurtiçinde Bakanlar Kurulu toplantısından elektrik fiyatlarına ve özelleştirmelerine yönelik bir netleşme beklenirken, yurtdışında ise daha stresli gündem maddeleri dikkat çekmektedir. ABD dataları yine önemini korurken, İngiltere ve Avrupa MB’larının toplantıları global piyasalarda yakından izlenecektir. Teknik görünümde Cuma günü 38,800-38,600 bandının altına inilmesiyle satıcılar daha etkin bir pozisyona gelirken, yeniden bu bant üzerine çıkılamadığı takdirde temkinli bir görünümle 38,150 ve 37,750 destekleri hedefte yer alacaktır. Nitekim Cuma günü de sınırlı tepki 38,184’ten gelmişti.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.