Bireysel emeklilik yüzde 60 büyüdü

12.05.2005 - 09:48 | Son Güncelleme :

Bu yılın ilk üç ayında bireysel emeklilikteki yeni katılımcı sayısı geçen yıla göre yüzde 60, fon büyüklüğü ise yüzde 49 oranında arttı. 2 Mayıs itibariyle üye sayısı 445 bine, fon büyüklüğü ise 478.9 YTL`ye ulaştı


Bireysel emeklilik sisteminde yeni katılımcı sayısı yılın ilk üç ayında yüzde 60 oranında arttı. 2004`ün ilk üç ayında 55 bin 770 kişi sisteme üye olurken, bu yılın ilk üç ayında 89 bin 677 kişinin sisteme katıldığı görülüyor. Fon büyüklüğü ise yılın ilk üç ayında geçen yıla göre yüzde 49 oranında arttı.
2 Mayıs itibariyle de sistemdeki üye sayısı 445 bin 844 fon büyüklüğü ise 478.9 milyon YTL`ye ulaştı. Bu sonuçların sistemin Türkiye`den güvenoyu aldığını gösterdiğini ifade eden Garanti Emeklilik Genel Müdürü Gökhan Erün, sistemde 2005 sonunda 630 bin katılımcı ve 700 milyon dolar fon birikimi, 2010 yılında 1 milyon 750 bin katılımcı ve 4 milyar dolar fon birikimi oluşmasını öngördüklerini söyledi.

Pazar payı yüzde 12.3
Garanti Emeklilik`in 2005`in ilk çeyreğinde performansını yüzde 106 oranında artırdığını, 49 bin 522 katılımcıya ulaştığını ve fon büyüklüğünün 44.8 milyon YTL olduğunu belirten Erün, pazar paylarının katılımcı sayısında yüzde 12.3 ve fon büyüklüğünde yüzde 11 olduğunu açıkladı.
2 Mayıs itibariyle Garanti Emeklilik`in üye sayısı da 55 bin 248`e, fon büyüklüğü ise 46.7 milyon YTL`ye ulaştı. Şirket, bu yıl sonunda 100 milyon YTL fon büyüklüğüne, 75 binin üzerinde katılımcı sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Ev kadınlarından ilgi
Garanti Emeklilik`in ev kadınlarına, doktorlara, avukatlara ve çiftçilere yönelik kampanyasını hatırlatan Erün, Ev kadınları toplam satışlarımızın yüzde 13.40 ile en yüksek oranımız. Gelecek güvencesine, ev kadınları diğer meslek gruplarından daha sıcak bakıyor. Bunu altın günlerinin benzeri diye düşünebiliriz dedi. Garanti Emeklilik`te ev kadınlarından sonra yüzde 8.45 oranıyla serbest meslek grubu, daha sonra yüzde 8.02 ile bankacılar geliyor.

1.800 kişiye grup satışı
İşveren veya çalışan katkılı kurumsal emeklilik sözleşmelerinin sisteme toplam girişlerin dörtte birini oluşturduğunu belirten Erün, Garanti Emeklilik`in de kurumsal satışlarını hızla artırdığını, bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 1.800 kişiye grup emeklilik planı sattıklarını söyledi.
İşverenlerin ve çalışanların artık daha bilinçli olduklarını ifade eden Erün, çalışan ya da işveren katkılı emeklilik planlarının, şirket seçiminden kurumsal sadakate kadar pek çok olumlu etkisi olduğunu belirtti.


Vakıflardaki birikimlerin aktarımı
Bireysel emekliliğin yanı sıra hayat sigortası satışı da yaptıklarını hatırlatan Erün, bu yılın ilk üç ayında 93 binin üzerinde hayat sigortası satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Erün, mortgage sisteminin başlamasıyla birlikte hayat sigortaları satışlarında hareket olacağını kaydetti.
Hayat sigortasından bireysel emeklilik sistemine de 300 kişinin geçiş yaptığını belirtti.
Vakıf ve sandıklardaki birikimlerin de bireysel emeklilik sistemine aktarımıyla ilgili düzenleme konusunda Hazine Müsteşarlığı`nın bir çalışma yaptığını hatırlatan Gökhan Erün, bu yıl içinde böyle bir kanunun çıkmasını beklediklerini söyledi.
Bu arada, sektördeki katılımcıların yüzde 53`ünün 25 - 35 yaş arasında olduğunu ifade eden Erün, yüzde 80`inin YTL ile ödeme yapmayı tercih ettiğine dikkati çekti. Üyeler ayda ortalama 50 dolar katkı payı ödüyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.