Beşler`in yeniden doğuşu

Güncelleme Tarihi:

Beşler`in yeniden doğuşu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2004 09:50

Türkiye`nin ilk özel entegre et tesisi olan Beşler, yeni ortakları Ayman ve Altun aileleriyle birlikte atağa kalktı. Kuruluş, aylık 500 ton olan üretim kapasitesini iki katına çıkarmak için yer arıyor

(30 kişi okudu)

SATFİYE YUVA KİREÇCİ
İSTANBUL - Temelleri bundan 59 yıl önce Bahri Beşler tarafından atılan Beşler, hem üretim hem de perakende sektöründe atağa kalktı. Türkiye`nin ilk özel entegre et tesisi olan Beşler`e iki yıl önce ortak olan Ayman ve Altun aileleri ekonomik kriz döneminde çok sayıda şirket gibi küçülmek zorunda kalan kuruluşu hem ayağa kaldırmayı hem de büyütmeyi başardı.
İş dünyasına Ayman Döviz`le adım atan Mustafa Ayman`ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Beşler Et Gıda Sanayi`nin aylık üretimi kısa sürede 500 tona çıktı. Şirketin yıllık üretimi ise 6 bin tona yükseldi. Fabrikada 250 çalışanlarının olduğunu belirten Mustafa Ayman, Ürettiğimiz herşeyi satıyoruz. Zaten talebe göre mal üretiyoruz. Çünkü bizim ürünlerimizin en fazla üç ay raf ömrü var. Dolayısıyla satamayacağımız hiçbir malı yapmıyoruz dedi.
Sucuktan pastırmaya, kavurmadan sosise 80 çeşit ürünün üretildiği Beşler Et Gıda`nın çatısı altında Beşler, Besler, Piknik ve Oba markalarının bulunduğunu ifade eden Mustafa Ayman, Amatör bir ruhla üretim yapıyoruz. Yeni çıkardığımız her ürünü önce biz deniyoruz. Bizim tarafımızdan beğenilmeyen hiçbir ürün satışa sunulmuyor diye konuştu. Beşler`de Beşler, Altun ve Ayman ailelerinin söz sahibi olduğunu belirten Ayman sözlerine şöyle devam etti:


70 yıldır sucuk yapıyor
Beşler ailesi daha çok üretimde etkili. Çünkü Beşler kurulmadan önce de bu işi yapıyorlarmış. Yaklaşık 70 yıldır sucuk işinin içerisindeler. Biz finans da, Altun ailesi de pazarlama ve dağıtımda söz sahibi. Yeni yönetimle birlikte ürün çeşitliliğinde de farklılıklar oluyor. Mesela isotlu sucuk yaptık. Biz Antepliyiz. Orada her şeye isot katılır. İsotlu sucuğumuz çok beğenildi. Son olarak ürün portföyümüze tropikal sosisi kattık. 11 kişilik bir Ar-Ge departmanımız var. Sürekli ürün geliştiriyoruz.


Fabrika taşınacak
Üretimi iki üç katına çıkarmak için önümüzdeki günlerde Kâğıthane`de bulunan fabrikayı Çatalca ya da Tuzla taraflarına taşıyacaklarını dile getiren Mustafa Ayman, Mevcut yerimiz bize yetmiyor. Artan talebe cevap vermek için kapasitemizi yüksetmek istiyoruz. Fakat satışlarımızın yüzde 40`ını İstanbul`a yaptığımız için buradan da ayrılamayız. O nedenle İstanbul`un doğusunda ve batısında yer bakıyoruz açıklamasını yaptı.
Üretimde yakaladıkları başarıyı perakende alanına da taşıyacaklarını söyleyen Mustafa Ayman, sadece Beşler ürünlerinin satılacağı mağazalar açtıklarını anlattı. Şu anda sadece İstanbul`da hizmet veren dört tane Beşler mağazası olduğunu ifade eden Ayman, şöyle konuştu: Yıl sonuna kadar bunların sayısı dokuzu, 2005`te 25`i bulacak. Bayilik de vereceğiz. Ama denetim tamamen bizde olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!