Benecol’ün favori ülkesi Türkiye oldu

Güncelleme Tarihi:

Benecol’ün favori ülkesi Türkiye oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 10:05

Ülker ile Türkiye pazarına giren ve dünya fonksiyonel gıda kategorisinde Benecol markasıyla tanınan Finlandiyalı Raisio Plc CEO’su Matti Rihko, bulundukları 20 ülke arasında Ülker’in en favori iş ortakları, Türkiye’nin de en favori ülkesi olduğunu olduğunu söyledi. Rihko, Benecol’ün başarı faktörleri arasında yerel ortağın gücünün geldiğine dikkat çekti. Rihko, iki şirketin işbirliği ile Türk tüketicisinin çok önemli ürünlerle tanıştığını söylerken pazarın hızlı büyümesine de dikkat çekti. Rihko, “Türkiye’de 3 büyük üretici arasında rekabet çok yüksek. Pazar ise çok hızlı büyüyor keşke her pazar Türkiye gibi hızlı büyüse” değerlendirmesini yaptı.

STANOLLERİ ÜRETİYOR

Benecol markasıyla kolesterol düşürücü fonksiyonel gıdaların etkin maddesi stanollerin üretici Raisio Plc Türkiye’den bir grup gazeteci ve Ülker yöneticilerini Finlandiya Turku’daki tesislerinde ağırladı. Raisio yetkilileri dünyada da çok yeni gelişmeye başlayan fonksiyonel gıdalar ve kolesterolü düşürmede yardımcı stonellerin üretimi, dünyadaki pazarı konusunda bilgiler verdi. Raisio İşletme Müdürü Heikki Ruska, “İlk defa işbirliği yaptığımız bir müşterimiz böyle bir grubu getiriyor. Bir ortak olarak Ülker’in

Benecol’e duyduğu inanç bizi çok etkiliyor. Dünya devi kola üreticileriyle rekabet edebilen, etkin bir pazar gücüne sahip Ülker’i tanıyınca işbirliği yapmaya karar verdik” dedi.

HER ÜLKEDE BAŞKA ORTAK

Pazar stratejilerine de değinen Heikki Ruska şunları söyledi: “Biz yüksek kolesterol için çözüm ürettik. İngiltere’den Rusya’ya ve Türkiye’ye kadar Benecol markalı pek çok ürünümüz var. Bizim çalışma biçimimiz hammaddeyi ve bilimi keşfetmek, daha sonra bu ürünleri çeşitli ülkelerde güçlü ortaklarla ortaya koymak”.

Ülker Grubu Sözcüsü Metin Yurdagül ise yaptığı açıklamada “Ülker Grubu olarak gıdada yenilik konusunda öncü bir rol üstleniyor ve bunun sorumluluk bilinci içinde çalışıyoruz” dedi.







Nasıl keşfedildi nasıl çalışıyor?


  • Bitkisel sterol ve stanollerin kolesterol düşürücü etkileri 1950’den beri biliniyor.


  • Benecol bitkisel stanollerin kolesterol düşürücü etkisinden faydalanılan ilk gıda hammaddesi


  • Kolesterolün sindirim sistemindeki emilimini azaltıyor.


  • Böylece, toplam kolesterolün ve kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor.


  • Stanoller, çam ağacı, üzüm çekirdeği, soya, ayçiçeği gibi çeşitli bitkilerden tamamen doğal olarak üretiliyor.







    Fonksiyonelde pazarın durumu DÜNYADA


  • Stanol-sterol ile zenginleştirilmiş ürünlerin satış değeri yaklaşık 750 milyon euro


  • Toplam fonksiyonel gıda pazarı 80 milyar dolar

    TÜRKİYE’DE


  • 2006’da 13 milyon YTL


  • 2007 tahmini 40 milyon YTL

    Pazarın 3 kat büyümesi bekleniyor. Toplam fonksiyonel gıda pazarı ise 80 milyon dolar
  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!