Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2004 10:411dk okuma
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fakir ve dar gelirli ailelere verilmek üzere 45 metrekarelik konutlar üreteceklerini ve bu konutları da aylık 50 milyon lira gibi düşük bir rakam ve 20 yıllık vadeyle satacaklarını açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fakir ve dar gelirli ailelere verilmek üzere 45 metrekarelik konutlar üreteceklerini ve bu konutları da aylık 50 milyon lira gibi düşük bir rakam ve 20 yıllık vadeyle satacaklarını açıkladı.
Erdoğan, Eryaman`da düzenlenen TOKİ`nin 20. kuruluş yıldönümü törenlerine katıldı. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, vatandaşın kira öder gibi, faizin işletilmediği, sadece 6 ayda bir düşük enflasyonun uygulanacağı taksitlerle ucuz konut sahibi olacaklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan, bu yıl 100 bin konut hedeflediklerini dile getirerek, bu hedefin şimdiye kadar ne Türkiye`de ne de dünyada gerçekleştiğini kaydetti.
Dar gelirli ailelere 50 milyon taksitle ev müjdesi veren Erdoğan, 65-75 metrekarelik konutları da çok az bir peşinat ve 150 milyon lira aylık taksitle 15 yıl vadeli olarak satacaklarını anlattı. Erdoğan, 200-300 milyon lira taksitle ve bedelinin yüzde 10`u peşin alınacak konutlar yapacaklarını da söyledi. Başbakan Erdoğan, 140 metrekarenin üzerinde de ticari amaçlı olarak konutlar ve villalar üreteceklerini, buralardan alınacak gelirlerin dar gelirlilere yönelik konutların finansmanında kullanılacağını belirtti.