Bakan Kacır'dan sanayi üretim endeksi değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kacırdan sanayi üretim endeksi değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2025 11:29

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayi üretim endeksinde en yüksek artışın yüksek teknoloji ürün grubunda gerçekleştiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından, haziran ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi.

Sanayicilerin güçlü üretimi sürdürdüğüne işaret eden Kacır, "Haziranda sanayi üretim endeksi yıllık yüzde 8,3 arttı. Aylık yükseliş yüzde 0,7 olarak kaydedildi. En yüksek artış yüksek teknoloji ürün grubunda gerçekleşti. Katma değerli üretim, istihdamı destekleyici adımlar ve ihracatla Türkiye'nin kalkınmasına hız vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SANAYİ ÜRETİMİ ARTTI

Sanayi üretimi, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,3 yükseldi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, haziranda madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 9,5 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,1 düştü.

Haberin Devamı

Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde yıllık bazda yüzde 9,16 artış gerçekleşti.

BAKMADAN GEÇME!