Bakan Kacır'dan AB coğrafi tescili alan şalgam değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kacırdan AB coğrafi tescili alan şalgam değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2026 10:36

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana şalgamının Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alan 45'inci ürün olmasına ilişkin, "Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda, Anadolu'nun kadim üretim mirasını ve özgün lezzetlerini uluslararası alanda tanıtmaya ve korumaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Kacır, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan, Adana şalgamının AB'den coğrafi işaret tescili almasını değerlendirdi.

Köklü üretim geleneği ve kendine has aromasıyla öne çıkan Adana şalgamının, AB tarafından tescil edilerek koruma altına girdiğine işaret eden Kacır, şunları kaydetti:

"Böylelikle ülkemizin AB'de tescillenen coğrafi işaretli ürün sayısı 45'e ulaştı. Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda, Anadolu'nun kadim üretim mirasını ve özgün lezzetlerini uluslararası alanda tanıtmaya ve korumaya devam ediyoruz. Bu başarıda emeği bulunan tüm paydaşları ve üreticilerimizi gönülden tebrik ediyorum." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!