Arafat`ın gücü Şeyh Yasin`e yetmedi!

Güncelleme Tarihi:

Arafat`ın gücü Şeyh Yasin`e yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 06:10

İsrail ve ABD`nin "Terörün destekleyicisi olmadığını kanıtla. Saldırıların sorumlularını tutukla" diye son bir şans tanıdıkları Filistin Lideri Yaser Arafat`ın gücü Hamas`a yetmedi. Aşırı dinci Hamas örgütünün kurucusu ve ruhani lideri Şeyh Ahmed Yasin`i evinde göz hapsine aldırtan Arafat, Hamas militanlarının eve baskın yapıp ruhani liderlerini kaçırmaları üzerine zor durumda kaldı.

Akşam saatlerinde yaşanan olaylar zinciri şöyle gelişti:
İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres, Filistin Lideri Yaser Arafat`ı telefonla arayıp, gözaltına alması için 36 kişilik bir liste verdi. Bunun üzerine Filistin polisi Şeyh Ahmed Yasin`i evinde göz hapsine aldı. Ancak eve baskın yapan yüzlerce Hamas militanı, ruhani liderlerini evden kaçırdı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Filistin polisi, geçirdiği felç nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı Yasin`in Gazze`deki evine girerek, göz hapsinde olduğunu bildirdi. Filistin güvenlik yetkilileri, Yasin`i sadece akrabalarının ziyaret etmesine izin verileceğini ve telefon hattının kesileceğini kaydetti. Yasin, İsrail`deki bir hapishanede birkaç yıl kalmış, ancak 1997 yılında İsrail`in Ürdün`de bir Hamas liderine yönelik başarısız suikast girişiminin ardından serbest bırakılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!