Almanya, Afganistan`da büyükelçilik açtı

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Afganistan`da büyükelçilik açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2002 14:131dk okuma

Almanya, Afganistan`da geçici yönetimin kurulmasından sonra bu ülkede diplomatik temsilciliğini büyükelçilik seviyesinde açan ilk ülke oldu.

Kabil`de eski devlet başkanlığı sarayında yapılan kısa törende, Almanya`nın Kabil Büyükelçisi Rainer Eberle, Afganistan geçici yönetim başkanı Hamid Karzai`ye güven mektubunu sundu.

Taliban yönetimi Kasım ayında iktidardan devrildikten sonra, ABD, İngiltere, Fransa gibi birçok ülke Kabil`deki elçiliklerini yeniden açmış, ancak ilk etapta maslahatgüzarlık seviyesinde tutmayı tercih etmişti.

Türkiye de diğer birçok ülke gibi Afganistan`daki diplomatik temsilciliğini ilk aşamada maslahatgüzarlık seviyesinde tutma kararı alarak, bu göreve halen Trablus Büyükelçisi olan Müfit Özdeş`i atamıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!