Akıllı kartta fabrikasyon üretim

Güncelleme Tarihi:

Akıllı kartta fabrikasyon üretim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2001 00:00

Türkiye`de ilk kez fabrikasyon barkod etiketleri ve barkod çözümleri üreten PMB, `Akıllı Kart` ve `Plastik Kart` üretimine başlayacak. Yaklaşık 16 yıldır Parcon Modern Büro olarak çalışmalarını sürdüren ve 2001 yılında PMB Akıllı Kart ve Bilgi Teknolojileri olarak faaliyetlerine devam eden PMB, Ağustos ayından itibaren Türkiye`nin en büyük `Yüksek Güvenlikli Baskı Tesisi`nde üretime başlayacak.

Yıllık üretim 10 milyon kart
Şirketin bünyesinde gerçekleşen çalışmaların Plastik Kart ve Akıllı Kart projelerine yoğunlaştığını ifade eden PMB Akıllı Kart ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Bekir Ağırdır, deneme üretiminin 1 Ağustos`ta başlayacağını açıkladı. Ağırdır, üretimi yapacak olan Güvenlikli Baskı Tesisi`nin toplam 10 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Visa ve Master Card güvenlik standartlarına uygun olarak düzenlenen tesiste, yılda 100 milyon kart üretmeyi hedeflediklerini belirten Ağırdır, `Akıllı Kart`ın bankacılıktan kimlik kartlarına, ehliyetten sağlık kartlarına, iletişimden sosyal güvenliğe, belediyelerden adli kurumlara kadar her alanda üretilen çözümün bir parçası olacağını söyledi. Üretilecek plastik ve akıllı kartların telekomünikasyon, bankacılık hizmetleri, toplu taşımacılık, loyalty programları, kamu hizmetleri ve tanıtım alanında kullanılacağını belirten Ağırdır, aynı zamanda POS okuyucular, akıllı kart okuyucular, parmak izi okuyucular ve akıllı sayaçlar gibi yazılım ve donanım sistemlerinin geliştirilmesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Akıllı kart 40 milyona ulaştı
Türkiye`de kullanılan banka kartlarının 2000 yılında yüzde 28`lik bir artışla 40 milyona ulaştığını söyleyen Bekir Ağırdır, 2004 yılı sonuna kadar EMV (Europay, MasterCard ve Visa) standartlarına geçilmesi sonucunda, bankacılık sektöründe kullanılan akıllı kart sayısın artacağını söyledi. Türkiye`de akıllı kart pazarının gelişimine de değinen Ağırdır, `Hem pazar hem de kullanıcı sayısı, teknolojik değişiklik ve kart kapasitesi ihtiyaçlarına bağlı bir şekilde gelişim göstermektedir. Bu da akıllı kart teknolojisinin kullanımını benimseyecek önde gelen kuruluşlara ve devlet dairelerine olan ihtiyacı arttırıyor. Bu durum sağlık kuruluşlarının, askeri hizmetlerin, emniyet hizmetlerinin ve bankacılık sektörünün bu teknolojiyi kullanan uygulamalar başlatmasında etkili oluyor` şeklinde konuştu. Ağırdır, şöyle devam etti: `Kontörlü telefon ve hizmet kartları, yakın gelecekte iç piyasayı beslemesi beklenen diğer akıllı kart uygulamalarından birkaçıdır. PMB, Türkiye, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar, Doğu Avrupa ve Ortadoğu`da akıllı kart tabanlı sistemlere geçmek isteyen kuruluşlara danışmanlık hizmetleri, tasarım, yazılım, donanım, kişiselleştirme alanlarında, müşteriye ve ihtiyaca özel anahtar teslim çözümler sunuyor.`

Türkiye`nin dünyada en hızlı büyüyen GSM pazarlarından biri olduğunu ifade eden Bekir Ağırdır, banka kredi pazarında Avrupa`nın en büyük dördüncü pazarı olduğunu söyledi. 2000 yılında, Türk cep telefonu piyasasının yüzde 80`lik bir büyüme gösterdiğini dile getiren Ağırdır, GSM abonelerinin toplam sayısının 15 milyona ve GSM kullanım oranı ise yüzde 22`ye yükseldiğini ifade etti. Ağrıdır, Türkiye`deki cep telefonu abone sayısının 2005 yılı sonunda 37 milyona ulaşacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!