Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 11:24
ABD Başkanı George W. Bush`un savunma bütçesinde son 20 yılın en yüksek, 38 milyar dolarlık artışıyla, bu ülke, ordusuna dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar kaynak aktaracak.
Bush`un 1 Ekim`de başlayacak 2002-2003 mali yılı bütçesinde, ABD`nin ülke dışındaki aktif askeri operasyonları için 10 milyar
dolar ayrılacak. Böylece, ABD Savunma Bakanlığı`nın yeni mali yılı bütçesi 379 milyar dolar olacak.
ABD Başkanı Bush`u eleştirenler, Bush`un savunma bütçesi önerisini çok fazla buluyor. Askeri harcamalarda kısıntıdan yana Yaşanabilir Dünya Konseyi başkanı John Isaacs`a göre, Bush, Pentagon`a daha fazla küçülmesi ve değişim-dönüşüme odaklanmasını istemek yerine, ordunun herşeyden daha fazla satın almasını sağlıyor.
Bush ise bu paranın terörizmle mücadele, askerlerin maaşlarının artırılması, daha fazla yüksek teknoloji ekipmanı alımı, uzun menzilli füzelerin geliştirilmesine karşı savunma geliştirilmesi için gerekil olduğunu savundu.