Abalıoğlu, Lezita`yla gıdada

Güncelleme Tarihi:

Abalıoğlu, Lezita`yla gıdada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 11:54

Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, tekstil sektöründen çıkacaklarını açıkladı. Denizli`de pamuk ipliği üretimi yaptıklarını hatırlatan Abalıoğlu, makine parkının satışı için yurtdışındaki firmalarla görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. 23 milyon dolarlık yatırım Bundan sonra yollarına Lezita adıyla bir gıda markası olarak devam edeceklerini söyleyen Abalıoğlu, İzmir Kemalpaşa`daki 23 milyon dolarlık yeni yatırımın Mart sonunda hizmete gireceğini ifade etti. Bu yeni yatırımın alanında Türkiye`nin en büyük tesisi olduğunu ifade eden Abalıoğlu, ilk deneme ürünlerinin Şubat ayı ortasında çıkacağını anlattı. Abalıoğlu, Bu yeni yatırımla sadece beyaz et ve yumurta değil sosis, sucuk, ketçap, mayonez, peynir gibi şarküteri ürünleri de üreteceğiz. Amacımız Lezita`yı bir gıda markası yapmak. Et işleme tesisimizde balık da çıkaracağız. AB standartlarında üretim yapılan bu tesisi özellikle Avrupa`ya ihracat için yaptık dedi. Ankara`da yem ve İzmir`deki soya yağı üretimine devam edeceklerini de belirten Ender Abalıoğlu, soya yağı için 7 milyon dolar, yem için ise 3 milyon dolarlık ek yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi. Pastorize yumurta üretimi için gerekli makineleri 2001`de aldıklarını anlatan Abalıoğlu, krizle birlikte üretimi ertelediklerini ifade etti. Pastörize pahalı 2006 sonunda diğer yatırımların tamamlanmasıyla birlikte pastörize yumurta üretimine başlayacaklarını belirten Abalıoğlu, Pastörizede hızlı bir gelişim bekliyoruz ama `Yarın herkes pastörize tüketir` diyemeyiz. Bu ürün daha çok toplu tüketim kanalında kullanılıyor. Şu an bizim için maliyeti çok yüksek. Rafta 10 tane yumurta 1 lira alırken pastörize 2 lira dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!