AB temelden sarsıyor

Güncelleme Tarihi:

AB temelden sarsıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 16:17

Merkel`in partisinin önde gelen üyeleri, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande`ı AB`nin temellerini sarsmakla itham etti

Haberin Devamı

Alman Şansölyesi Merkel`in partisinin önde gelen üyeleri, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande`ı AB`nin temellerini sarsmakla itham etti.

Fransa ve Almanya`nın liderlerinin Paris`te ilişkilerini düzeltmek için bir araya gelmesine saatler kala, Almanya Şansölyesi Angela Merkel`in Hristiyan Demokrat Birliği partisinin önde gelen üyeleri Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande`ı, Avrupa Birliği`nin temellerini sarsmakla suçladı.

Hollande`ın Avrupa Komisyonu`nun Paris`e reformları dikte edemeyeceğini söylemesinin ardından Almanya, Fransız hükümetinin ekonomik reformlar ve Avrupa Birliği`nin baskısı karşısındaki direnişine ilişkin endişelerini dile getirdi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Komisyon Çarşamba günü Fransa`ya bütçe açığı/GSYH oranını yüzde 3`e indirmesi için 2 yıl ek süre verilmesi karşılığında acil bir şekilde emeliklilik reformları, istihdam maliyeti  kesintileri ve kamu harcamalarının azaltılmasını talep etmişti.

Hollande, komisyonun açıklamalarına tepki göstererek, Avrupa`nın tavsiyelerine ihtiyaçlarının olmadığını söyleyerek, komisyonun kendilerine diket edemeyeceğini ifade etti.

Alman Hristiyan Demokratlar Birliği`nin yönetim kurulu başkan yardımcısı ve partinin dış politika sözcüsü Andreas Schockenhoff, Fransız hükümetinin Avrupa Komisyonu`nun reform teklifleri karşısındaki vahim eleştirilerinin, Avrupa`daki anlaşmaların ruhuna aykırı olduğunu savunarak, Bu şekilde konuşanlar, AB`nin temellerini sarsar dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!