12 Eylül 2014 Altın Fiyatları (Çeyrek altın fiyatı, Yarım altın fiyatı)

12.09.2014 - 06:00 | Son Güncelleme :

12 Eylül 2014 altın fiyatları , Altın fiyatları bugün ne kadar , Altın fiyatları son durum , Altın fiyatları güne nasıl başlayacak

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/altin_650_896.jpg">

12 Eylül 2014 altın fiyatları , Altın fiyatları bugün ne kadar , Yarım altın fiyatlarında son durum , Gram altın ne kadar? , Reşat altın ne kadar? , Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar? ,  Yarım Altının fiyatı ne , Tam altın fiyatlarında son durum , Tam altın fiyatı , Tam altın ne kadar, Gram altın fiyatı , Gram altın ne kadar, 1 gram altın kaç para , Ons altın fiyatları ne kadar? , Altın fiyatları kapanış , 22 Ayar Altın , ons altın fiyatları , reşat altın , Çeyrek altın fiyatı , Çeyrek altın ne kadar , Çeyrek altın ne kadar? ,  Yarım altın ne kadar? ,  Altın kapanış fiyatları, Tam altın ne kadar? , Altın açılış fiyatları ne?, Altın fiyatları , Altın fiyatı , Günlük altın fiyatları , Çeyrek altının fiyatı ne, Çeyrek altın fiyatlarında son durum , Altın fiyatları açılış , Altın açılış fiyatları

Yarım altın fiyatı , Yarım altın ne kadar , 1 gram altın ne kadar , Kapalı çarşı altın fiyatları , Tam Altının fiyatı ne , 22 Ayar Altın fiyatı ne? , Gram altın ne kadar? , Reşat altın ne kadar? , Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar? ,  Yarım Altının fiyatı ne , Tam altın fiyatlarında son durum , Tam altın fiyatı , Tam altın ne kadar, Gram altın fiyatı , Gram altın ne kadar, 1 gram altın kaç para , Ons altın fiyatları ne kadar? , Altın piyasasında son durum , Altın fiyatları yorumları , Altın fiyatları düşecek mi çıkacak mı , Altın fiyatları uzman yorumları , Günlük altın yorumları , Güncel altın fiyatı , Çeyrek altının fiyatı ne, Çeyrek altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları son durum , Altın fiyatları güne nasıl başlayacak , Altın Fiyatları güne nasıl başladı , ziynet altın fiyatları, cumhuriyet altın fiyatları , Altın fiyatında son durum ne? ,  Altın fiyatları bugün ne kadar? , Altın fiyatları son durum ne?, Altın fiyatları güne nasıl başlayacak? , Altın Fiyatları güne nasıl başladı? ,  Altın fiyatlarında son durum, Altın piyasasında son durum , Altın fiyatları yorumları , Altın fiyatları düşecek mi çıkacak mı , Altın fiyatları uzman yorumları , Günlük altın yorumları , Güncel altın fiyatı , Altın fiyatları açılış , Altın açılış fiyatları , Yarım altın fiyatlarında son durum , Yarım altın fiyatı , Yarım altın ne kadar , 1 gram altın ne kadar , Kapalı çarşı altın fiyatları , Tam Altının fiyatı ne , 22 Ayar Altın fiyatı ne?

Günlük , güncel altın fiyatlarına, altın uzmanlarının yorumlarına, altın fiyatları ile ilgili tüm haberlere bigpara.hurriyet.com.tr’dan ulaşabilirsiniz.

##$$ALTINWIDGET##$$

Altın fiyatlarında sert düşüş

Altın fiyatları piyasalarda Fed'in erken faiz artırımı ihtimalinin güçlemesiyle gerilemeye devam ediyor. Altının onsu 1240 doların altını görerek 7.5 ayın en düşük seviyesini gördü.

Uluslararası piyasalarda bu hafta başlayan altın fiyatlarındaki düşüş hızla devam ediyor.

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.7 düşüşle 7.5 ayın en düşük seviyesi olan 1,239.96 dolara kadar geriledi.

Spot altının gerilemesiyle birlikte yurtiçinde de Altın fiyatları geriliyor. Spot piyasada gram altın 87.777 TL'ye kadar geriledi.

Altın fiyatları Fed'in erken faiz artırımı yapacağı beklentisiyle hafta başındaki 1270 dolar seviyelerinden 1240 dolara kadar geriledi.

Altın fiyatlarının düşüşünde özellikle Ukrayna bağlantılı jeopolitik risklerin azalması ve Amerikan merkez bankası'nın (Fed)  erken faiz artırımı yapacağı beklentisi önemli rol oynadı.

İnanılmaz tahmin: Çeyrek altın 200 lira olacak

Her dönem en önemli yatırım aracı olma özelliğini hiç kaybetmeyen altının önümüzdeki dönemde ciddi bir yükselişe girmesi bekleniyor.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, “Ortadoğu’da savaşlar bitmiyor. Ben 2015 yılında altın 130 lirayı geçer diye düşünüyorum. Bir öngörüde bulunmak gerekirse yaklaşık 2-3 yıl içerisinde çeyrek altın fiyatı 200 liraya ulaşır diye düşünüyoruz” dedi.

Ortadoğu’da yaşanan savaşlar ve gerilim nedeniyle yükselmesi öngörülen altın fiyatlarının büyük bir sıçrama yapması bekleniyor. Her dönemin en önemli yatırım aracı olarak görülen altının geleceğini değerlendiren Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş altının fiyatının dünya piyasasına endeksli olduğunu dile getirerek, “altın fiyatlarında herhangi bir sezona endeksli fiyat oynamaları yaşanmaz, altın her zaman en önemli yatırım aracı olarak görülmüştür. Altın gram fiyatları 100 lira civarına geldi. Biz iddia ediyoruz ki altının gramı 200 lira civarına gelecek. Yani çeyrek altın 200 liraya ulaşacak. Altın eritseniz bile paradır. Dünyanın neresine giderseniz gidin değer kaybetmeyen tek yatırım aracıdır. Ortadoğu’da savaşlar bitmiyor. Ben 2015 yılında altın 130 lirayı geçer diye düşünüyorum. Bir öngörüde bulunmak gerekirse yaklaşık 2-3 yıl içerisinde çeyrek altın fiyatı 200 liraya ulaşır diye düşünüyoruz” dedi.

ARTIK SEZON 12 AY

Eskiden olduğu gibi düğün alışverişi yapan müşteri artık sadece yaz sezonunda alışveriş yapmadığına dikkat çeken Altıkardeş, “Düğün sezonunun Ramazan ayının yaz sezonuna denk gelmesiyle durgun geçeceği tahmin ediliyordu fakat Ramazan ayı da dahil sezon çok verimli geçti. Düğün sezonunun sonlarına gelsek de Eylül ayının başında da satış rakamları oldukça iyi seyrediyor. Bu sene kuyumcular olarak düğün sezonunu iyi geçirdik. Yaz sezonunda düğün yatırımı yapacaklar kış sezonundan başlayarak yatırımlarını 12 aya bölüyorlar. Bu anlamda da düğün yapacak vatandaşlar sektörümüzün yüzünü güldürmeye halen devam ediyor. Artık insanlar çeyrek altın bile takmakta zorlanıyor. Türkiye genelinde düğünlerde takılan takı oranlarında düşüş yaşansa da Bursa’da vatandaşlar kendi düğününde takılan takının karşılığını takmaya özen gösteriyorlar. Şu an için 24 ayar altının gramı 88 lira civarında. Biz Bursa Kapalı Çarşı olarak bir birliktelik yaparak düğün alışverişi yapan kişileri yardımcı olmak amaçlı biraz daha özveri göstererek 22 ayar altın gramını 84 lira civarına, çeyrek altını da 143 lira civarına çekerek müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

DÜĞÜN YAPANLAR EN AZ 12 BİN LİRALIK ALTIN ALIYOR

Düğün tamamını ele aldığımızda evlilik teklifinden düğün aşamasına gelindiğinde bir tektaş yüzük 250 lira civarından başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu dile getiren Altıkardeş, “Pırlanta tektaş düşünüldüğünde bu rakam bin 500 lira civarından başlıyor. Evlilik teklifinden düğün aşamasına gelindiğinde müşterilerimiz ortalama 12 bin ile 20 bin lira gibi rakamlar harcıyor. Türk insanının eskiden bu yana gelen bir algısı var. İnsanlar düğün sezonu geldiğinde altın fiyatlarının arttığını düşünüyor. Bu algı artık yıkmalılar. Altının fiyatı dünya piyasasına endeksli olduğundan dolayı herhangi bir sezona endeksli oynamalar gerçekleşmez” dedi.

Altın nedir?
Türkiye’de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18 ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın; arı ya da saf altındır ve 1000 milyemdir. 22 ayarda gram başına 916 milyem (mg), 18 ayarda 750 milyem, 14 ayarda 583 milyem altın bulunur.

Özellikle dış satım amacıyla kullanılan 21 ayarda ise, 875 milyem altın bulunur. 18 ayarlık altın alaşımları gümüş ve bakır miktarlarına göre ayrımlı renkler alır: % 25 gümüş yeşil altını, % 12.5 gümüş ve % 12.5 bakır sarı altını, % 0.6 gümüş ve % 19 bakır pembe altını, % 25 bakır kırmızı altını oluşturur.

Altın güvenilir bir liman olarak da adlandırılan dünyanın en değerli madenlerinden biridir. Altının hem hediye hem de yatırım aracı olarak kullanılması altın fiyatlarının sürekli olarak değişmesine neden olmaktadır. Dünya'nın en değerli madenlerinden biri olan altın yıllar boyu insan elinde farklı şekillerde işlenmiştir. İşçilikleri daha fazla olan altın çeşitleri daha çok hediyelik olarak kullanılırken, gram altın ve külçe altın gibi işçiliğin en az seviyede kullanıldığı altın çeşitleri ise yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Diğer yatırım araçları ile karşılaştırdığınızda altının en büyük özelliği krizlerden daha az etkilenmesidir. Farklı ülkelerde yaşanan ekonomik krizler o ülkelerin para birimini doğrudan etkilemektedir ancak altın piyasası daha küresel bir davranış göstererek uzun vadede büyük olasılıkla kazançlı çıkmanızı sağlamaktadır. Bu parlak sarı renkli madene olan ilgi daha çok bu yüzdendir. Biz de Bigpara olarak ziyaretçilerimize altın fiyatları hakkında en doğru ve güncel verileri sunmaktayız. Güncel altın fiyatlarının yanı sıra geçmiş altın fiyatları da bigpara.hurriyet.com.tr'da mevcuttur. Geçmiş dönem altın fiyatları özellikle altın piyasasının gelecekte yapacağı hareketleri doğru tahmin etmek için yatırımcılar tarafından sıkça kullanılan bir bölümdür. Siz de düzenli olarak çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını ve tüm altın çeşitleri için anlık verileri Bigpara'da takip edebilir ve altın piyasası hakkında en doğru öngörülere sahip olabilirsiniz. Altın fiyatlarını takip etmenin yanı sıra altın hesaplama aracı ile de altın çeviri işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu çeviri aracı, altın bilezik fiyatı hesaplama ya da gram altın hesaplama işlemlerinizi kolaylıkla yapabilmeniz için Bigpara ekibi tarafından ziyaretçilerimiz için geliştirilmiştir.

Altın nasıl bulundu?
Altın, dünyanın geniş bir bölümünde düşük konsantrasyonlarda bulunur. Yer küresinin tahminen 0,001 ppm (milyonda bir)ini teşkil eder. Kalaverit (Au2Te4), silvanit (Au2Ag2Te6) ve krennerit (Au8Te6) mineralleri olduğu gibi bakır ve kurşun minerallerinde de eser miktarları bulunabilir. Volkanik kuvarsların içinde, akarsuların kumlu yataklarında toz ve külçe halinde bulunur.
2006 sonu itibari ile tarih boyunca çıkarılan altının 158,000 ton olduğu tahmin edilmektedir. Benzer bir görüş National Geographic dergisinin Ocak 2009 sayısında Tüm tarih boyunca sadece 161.000 ton altın çıkarıldı, bu miktar iki olimpik havuzu doldurmaya ancak yetiyor. yorumu ile yer bulmuştur. Bahsedilen miktardaki altının hacmi kenarları 20,28 metre uzunlukta olan bir kübe eşittir. Eğer onsu 1000$'dan hesaplanırsa kübün değeri yaklaşık 5,2 trilyon dolar olacaktır.

Altında ayar ne anlama gelir?
Mücevhercilikte ve altın para basımında kullanılan altın alaşımlarının ayarları ülkeden ülkeye değişmektedir. Türkiye’de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18 ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın, arı ya da bir başka deyişle saf altındır ve 1000 milyemdir (miligramdır). 18 ayar içindeki has altın 750 milyem, 14 ayar içindeki has altın ise 585 milyemdir.

Gram altın nedir?
Gram Altın İstanbul Altın Rafinerisi'nin üretmekte olduğu 0.5, 1, 2.5 ,5 ,10, 20, 50, 100 gram şeklinde olan sertifikalı külçe altındır. Gram Altın 24 ayar ve 22 ayar altın olmak üzere iki çeşit altın saflığında üretilmektedir. 24 ayar altın 0.995 saflığında has altından, 22 ayar altın ise 0.916 saflığında has altından oluşur. Günlük gram altın fiyatları ve yorumların sürekli güncellenen Bigpara Gram Altın sayfasından takip edebilirsiniz.

22 ayar bilezik nedir?
22 ayar bilezik ile yatırım yapmak isteyenler, düğünde takılan bileziklerini saklarlar ya da kapalı çarşı kuyumcularından 22 ayar bilezik alarak yatırımlarını yaparlar. Çünkü değeri en yüksek altın sayılabilir. 22 ayar altın bilezik fiyatları markaya, işçiliğe ve bileziğin kalitesine göre değişmektedir. Fakat bilezik ve takı fiyatlarının değerini belirleyen en önemli şey tabi ki de değerli metalin kendisi; yani altındır.

Altının ons fiyatı nedir?
Altın fiyatları çok değişken bir yapıdadır. Uluslararası piyasalarda yaşanan en ufak dalgalanmalar altının ons fiyatını doğrudan etkiler. Altının ons fiyatının düşmesi veya yükselmesi halinde, döviz kurları ve petrol fiyatlarında da altının ons fiyatına bağlı olarak değişmeler gözlemlenir. Petrol fiyatları ile altının ons fiyatı arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Petrol fiyatlarının yükselmesi altının ons fiyatını yükseltir. Altının ons fiyatının yükselmesi de dünya borsalarını sarsar. Yurdumuzda altın fiyatlarının değişimi ons fiyatlarına bağlıdır. Dünya standartlarında 1 ons altın 31,1034768 gramdır.

1 ons altın kaç gramdır?
Dünya standartlarında 1 ons altın 31,1034768 gramdır.

Altın dolar nedir?
Altın Dolar; altının dolar paritesini göstermektedir. 1 kg altının dolar bazındaki fiyatını verir. Bigpara ile en güncel halleriyle ons, gram, çeyrek, cumhuriyet, tam, reşat, 22 ayar altın ve bilezik fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

Altın Euro nedir?
Altın Euro; altının euro paritesini göstermektedir. 1 kg altının euro bazındaki fiyatını verir. Bigpara ile en güncel halleriyle ons, gram, çeyrek, cumhuriyet, tam, reşat, 22 ayar altın ve bilezik fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

Cumhuriyet altını nedir?
Cumhuriyet Altınları T.C. Darphane ve Damga Matbaasında basılır ; sarraf ve kuyumcular başta olmak üzere, isteyen her vatandaş 1 kilonun üzerindeki 24 Ayar Altını buraya vererek Cumhuriyet altını bastırabilirler. Cumhuriyet altını bastırmak için 24 ayar standart külçe altın (1 kilo) ve 22 ayar (917,6 milyem) analizi yapılmış standart dışı külçe altınlarda verilebilir. 1928 Harf devriminden sonra Cumhuriyet altınlarının üzerinde latin harfleriyle motifli yazılarla basılmaya başlandı. Cumhuriyet altınlarının ön yüzünde Atatürk portresi, arka yüzünde 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi ve basım tarihi yazılıdır. 1930 yıllarında dünya ekonomisindeki durgunluktan, Türkiye ekonomisi de olumsuz etkilendiğinden, Cumhuriyet altınları basımı 1937 yılına rastlar. Altın ithalatının kısıtlı olduğu dönemlerde, Cumhuriyet Altını basımı biraz daha sıkıntılı oluyordu.1984 yılında Altın ithalatı serbest bırakıldıktan sonra, T.C. Darphane ve Damga Matbaasında atın bastırma işlemleri daha kolaylaştı.

Yarım altın nedir?
Yarım altın Çeyrek altının 2 katı Cumhuriyet altının yarısı diğer bir deyişle yarımlıktır. Yarım altının arka yüzünde yıldızların içinde bir Atatürk portresi bulunmaktadır. Bu portrenin altında da yarım altının basıldığı tarih bulunmaktadır. Yarım altın 22 ayar 3,50 gramdır. Has altın olarak karşılığı 3,21 gramdır. Altına yatırım yapan pek çok kişinin tercihleri arasında yer alan yarım altın yatırım dışında takı amaçlı olarakta oldukça sık kullanılmaktadır.

Çeyrek altın nedir?
Çeyrek altın Türkiye'de en yaygın olarak kullanılan yatırım aracıdır. Fiyatlar alım ve satım fiyatı olarak gösterilmektedir. Çeyrek altın 22 ayar olup 18 mm çapında ve kulpsuz hali 1.75 gram ağırlığındadır. Yatırım için en uygun altın türlerindendir. Ayrıca piyasada en kolay bulunan altın çeşitleri arasındadır. Düğünlerde, özel günlerde genellikle çeyrek altın takılır. Bunun birden fazla sebebi vardır. Sattığınızda fazla fiyat farkı olmadan yakın değerde ücret karşılığında bozdurulabilmektedir. Alımı tetikleyen diğer etken ise en uygun fiyatlı takı altını olması. Çeyrek altında yeni ve eski tarih durumu vardır. Bulunduğumuz yıl tarihi varsa üzerinde yeni çeyrek altın olarak geçmektedir. Bulunduğumuz yıl değilde geçtiğimiz yıllara ait tarih varsa eski tarihlidir. Yeni tarihli ile Eski tarihli çeyrek altında Alım ve Satım arasında fark yoktur.

Reşat Altın nedir?
Reşat altın; eski Osmanlı Devleti zamanlardan kalan altınlardır. Sultan Reşat zamanında çıkarılmış olan altın paraya verilen addır. Piyasada bu altınların orjinal olmayanları da bulunmaktadır. Yani aldığınız reşat altının orjinal reşat altın olmama ihtimali vardır. Bu yüzden reşat altın alırken güvenilir yerlerden almanız önerilir. Aldığınızda da reşat altına dair bir sertifika veya yazılı bir kart isteyiniz. 22 Ayar 5 li Beşibiryerde Reşat Altın, Reşat altınların içerisinde yer alan en yüksek ağırlıklı türüdür.20 adet çeyrek reşata eş değerdir. Reşat altını müsrif olmayan Türk kadınlarının mütasarrufluluğunu ölçmede de kullanılır. Öyle ki çok reşat altınına sahip kadınlar ile az reşat altınına sahip kadınlar farklı tasarruf vicdanına sahiptir. Tabi bu kıyas aynı miktar gelire sahip aileler için bir ölçüt olabilir.

Kulplu reşat altın nedir?
Reşat altın kulplu ve kulpsuz olarak ikiye ayrılır. Kulplu reşat altını reşat altın kullanılmaya başlandıktan sonra ortaya çıkmıştır. Reşat altına altın ya da bakırdan kulp yapılarak elde edilir.

Hamit altın nedir?
Hamit altın ile Reşat altın, aynı fiyata sahiptirler ve ikisinin arasında görünüşleri haricinde herhangi bir farklılık gözlemleyemezsiniz. En büyük farkları budur. Bununla birlikte ikisini birbirinden ayıran bir diğer özellikte Hamit altının II.Abdülhamid döneminde yani hicri 1293 senesinde basılmış olmasıdır.

Brent petrol nedir?
Dünyadaki en kaliteli petrol türü olan Teksas Ham Petrolünden sonra ki en yüksek kaliteye sahip petrol çeşidi Brent Petrolüdür. İngiltere ve Norveç arasında yer alan Kuzey Denizi kısmından çıkarılan Brent Petrolü İskoçya’da Sullom Voe tesislerinde  işlenmektedir.

Brent Petrol,kalitesi sebebiyle uluslararası standart petrol kıvamı olarak kabul edilir. Uluslararası Petrol Piyasasının oluşturulmasında ve Petrol Fiyatlarının belirlemesinde ki payı yüksek olan Brent Petrol, Altın fiyatlarını da etkileme yönünden gayet değerli bir araçtır.

Yatırımcıların en çok tercihte bulunduğu yatırım aracı olarak gün içinde kısa vadeli olarak değişkenlik gösteren piyasa hareketleri ve ani yükselişleri ile getirisi yüksek bir yatırım aracıdır. Brent Petrol zaman zaman dünyanın en kaliteli petrolü olan Teksas Ham Petrolünden bile yüksek varil fiyatıyla yatırımcıların en çok tercih ettiği ham petrol türüdür.

Brent petrol nereden çıkar?
Brent petrol, Kuzey denizinden çıkarılmakta olan varili uluslar arası standart kabul edilen, kaliteli ham petrol türüdür. Brent petrol ismini kuzey denizindeki 5 ayrı tabakada’nın baş harflerinin (Broom, Rannoch, Etieve, Ness, Tarbat) birleşiminden almıştır. Dünya çapında parasal ölçü birimi olarak ta kullanılma durumu söz konusudur. %0.37 sülfür içermesinden dolayı hafif ham petroller sınıfında yer almasında yer almaktadır. Hafif ham petrollerde, genellikle benzin üretiminde kullanıldığından pazar değeri son derece yüksektir.

Brent petrol, uluslararası petrol borsasında işlem görmekle birlikte, yatırımlarda en çok tercih edilen ve altın fiyatlarından da en çok etkilenen petrol türüdür.

Brent petrol nasıl alınır, Brent petrol nasıl satılır?
Petrol Borsası’nda işlem gören Brent Petrol , petrol ticareti yaparak kazanç elde etmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olup, en avantajlı Brent Petrol işlemleri günlük 5.5 trilyon dolar işlem hacmine sahip Forex Piyasası’nda gerçekleşmektedir.

Şu an dünyanın en pahalı petrolü olan Brent Petrol’ün piyasa seyrini haftanın 5 günü 24 saat kesintisiz gözlemlemek, herhangi bir kısıtlama, komisyon veya işlem ücreti olmaksızın dilediğiniz saatte alım satım işlemleri gerçekleştirerek kazanç elde edebilmeniz için en avantajlı finansal piyasa Forex Piyasası’dır.

Forex Piyasası kaldıraç oranı, risk kontrol araçları, 5/24 yardım destek hizmeti , ekstra bonuslar, dar spread oranları gibi yatırımcı çıkarlarını destekleyen avantajlar ile trading yapma fırsatı sunmaktadır. En önemli özelliği ise yatırımcılara sunduğu mevcut işleme anında müdahale edebilme imkanı olan Forex , Brent Petrol gibi piyasa seyri gün içinde değişkenlik gösteren yatırım araçlarını yakından takip etmek ve kısa süreli işlemlerden kazanç elde edebilmek için en uygun finansal piyasadır.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.