Petrol fiyatları 3 ayın dibinden sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları 3 ayın dibinden sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 08:34

Petrol fiyatları, dün üç ayın dip seviyesine düştükten sonra ABD ham petrol stoklarındaki sürpriz düşüşün etkisiyle bugün Asya piyasalarındaki işlemlerde yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

Haberin Devamı

Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün Suudi Arabistan'ın petrol üretimin arttığını gösteren verilerin ardından arz fazlası endişeleriyle 50.92 dolara gerileyerek Kasım ayından bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün yüzde 1.2 yükseldi.

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD'de açıklanan özel sektör verisine göre ülkenin ham petrol stokları geçen hafta, analistlerin 3.7 milyon varil artış beklentilerine karşılık 531,000 varil geriledi. Yarın açıklanacak resmi stok verisi de bu rakamları teyit edecek olursa ABD'nin ham petrol stokları dokuz haftalık kesintisiz yükselişin ardından ilk defa düşüş kaydetmiş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!