Hamburger
En Çok Arananlar
    Popüler Haberler
      notification

      Bildirimler

      close

      Bildirimler

      close

      Moody's'ten petrol sektörüne uyarı

      Moodysten petrol sektörüne uyarı

      Moody's, düşük petrol ve doğalgaz fiyatlarının, petrol sahası ve sondaj endüstrisinin görünümünü olumsuz etkilediği uyarısını yaptı.

      REKLAM
      REKLAM

      Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, düşük petrol ve doğalgaz fiyatlarının, petrol sahası ve sondaj endüstrisinin görünümünü olumsuz etkilediği uyarısında bulundu. 

      Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada, düşük enerji fiyatlarının arama-üretim faaliyeti gösteren şirketlerin harcamalarındaki kesintileri artırması nedeniyle, küresel petrol sahası ve sondaj hizmetleri endüstrisinin zor şartlara dayanmaya devam ettiği belirtildi.

      Açıklamada, söz konusu şartlar nedeniyle, Moody's'in küresel petrol sahası ve sondaj hizmetleri sektörünün görünümünü "negatif"te tutmayı sürdürdüğü bildirildi.

      Değişken enerji fiyatları ve azalan arama-üretim harcamaları nedeniyle sektörün, faiz vergi yıpranma payı ve amortisman öncesi karının (EBITDA) 2016'da yüzde 30'la 40 arasında düşmesinin öngörüldüğüne işaret edilen açıklamada, endüstrinin ancak 2017'nin sonuna doğru toparlanmasının tahmin edildiği vurgulandı. 

      Açıklamada, petrol fiyatlarının son 3 ayda yükselmesine rağmen, sektördeki aşırı kapasiteden dolayı şirketlerin toparlanmasının gecikeceği yorumuna da yer verildi. 

      Moody's Analisti Sajjad Alam, açıklamada, petrol üretimi yapılan bölgelerin büyük kısmında sondaj faaliyetlerinin önemli ölçüde azaldığını dile getirerek, "Sektör, 1980'lerden bu yana en zor günleriyle karşı karşıya" ifadelerini kullandı. 

      Dünya genelinde karada yapılan sondaj sayısının bu yılın nisan ayında son 17 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirten Alam, ABD'de petrol kulesi ve platformu faaliyetlerinin de bu yıl dibe vurmasının beklendiğini kaydetti. 

      Moody's, sıkılaşan likidite koşulları, azalan nakit akışı ve düşük varlık değerleri nedeniyle, "B3" ve altındaki nota sahip olan petrol sahası ve sondaj hizmetleri veren şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırmaması durumunda bu firmaların piyasanın zor koşullarını atlatamayacağı uyarısında bulundu.

      Haberle İlgili Daha Fazlası:BigparaHaber