Güncelleme Tarihi:

İran saldırıları ayrıca Suudi Arabistan’ın Manifa ve Khurais üretim tesislerinde günlük 600.000 varillik üretim kaybına yol açtı. Bazı rafinerilerin de hedef alınmasıyla ülkenin enerji altyapısında ciddi hasar meydana geldi. Bu gelişmeler, Hürmüz Boğazı’ndaki tanker saldırılarının ardından küresel petrol arzında yaşanan büyük kesintileri daha da ağırlaştırdı.
İran ile ABD arasındaki iki haftalık ateşkesin ikinci gününde, Kuveyt topraklarına yönelik de insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlendi. Kuveyt Ulusal Muhafızları’ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırının ülkenin güneyindeki bir askeri tesisi hedef aldığı ve “yaralanan olmazken ciddi maddi hasara” yol açtığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, söz konusu İHA’nın düşürüldüğü ve bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.
Kuveyt ordusu daha önce yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerinin “ülkenin hava sahasını ihlal eden düşmanca İHA saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu ve birden fazla kritik tesisin hedef alındığını” duyurmuştu.