Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2001 00:00
Geçen yıl Türk Sakura Bank`ı satın alan Fiba Grubu, bankanın hizmet yelpazesi, dağıtım kanalları ve vizyonunda yaptığı değişiklikle türkiye`de dağıtım kanalı olarak sadece interneti kullanan ilk bankayı yarattı. Fibank Genel Müdürü Cenk Tülümen, teknik altyapının tamamlandığını önümüzdeki günlerde bankanın müşterilere hizmet vereceğini kaydetti.
Bankanın ödenmiş sermayesinin 20 trilyon lira olacağını kaydeden Tülümen, müşterilerin mevduat yatırma, kredi alma gibi tüm bankacılık hizmetlerini internet üzerinden yapabileceğini kaydetti. İstanbul`da merkez ve İzmir`de şubesi bulunan Fibank, bu yıl içinde Ankara`da da bir şube açacak.
İnternet teknolojisiyle müşterilere 7 gün24 saat ucuz ve kaliteli hizmet vereceklerin ikaydeden Tülümen, bankaya www.fibank.com.tr adresinden ulaşılacağını ifade etti.
Test yapıyoruz
İnternet bankası projesi için teknik altyapının tamamlandığını kaydeden Fibank Genel Müdürü Tülümen, gelişmeleri şöyle değerlendirdi:
İlk etapta grup şirketlerinden birkaçı sistemimizi kullanıyor. Birkaç gün içinde de internetten tüm müşterilere hizmet etmeye başlayacağız. Tabi ki ilk önce müşterilerimizin bize başvurup kişisel bilgi ve şifrelerini alması gerekecek. Resmi açılışı ise mart ayında gerçekleştireceğiz. Şu an grup şirketlerimiz gerçek ortamda test yapıyorlar. Eğer sistemde ufak tefek aksaklıklar olursa bunları gidereceğiz. Önümüzdeki günlerde internet sitemiz genel hizmete başladıktan sonra başvuru yapacak müşterilere kullanıcı kod ve şifrelerini dağıtacağız.
Mudi, şubeye hiç gelmesin
Fibank`ın ana işinin bankacılık olduğunu vurgulayan Tülümen, en son teknoloji ve maliyeti en ucuz yol olduğu için internet bankacılığının da önemli bir kilometre taşı oluşturduğunu belirtti. Grup bankalarından Finansbank`ta da internet bankacılığının mevcut olduğunu kaydeden Tülümen, şöyle devam etti:
Ancak orada müşteriler hem şube hem de interneti kullanıyor. Biz ise bankacılığı sadeleştirdik. Bankacılıkta kullanılan enstrümanların hepsi internet üzerinde yapılabilecek. Müşteri bir sözleşme yapıp gerekli imzaları attıktan sonra kullanıcı kod ve şifresini alacak. Daha sonra sitemizden kendi adıyla her türlü işlemi yapabilecek. Bu kurumsal müşteri için de geçerli. Ayrıca kurumsal müşterilerde kredi kullanımı da internete taşıdık. İsterse müşteri şubeye hiç gelmeyebilir. Biz kendisine kurye ilede ulaşırız. Ancak şubeye gelirse de çayımızı kahvemizi içer. Biz bir finansal süpermarket oluşturmaya çalışıyoruz. Buna bankacılıkla başladık daha sonra diğer finans dallarına geçmeyi hedefliyoruz.