Yıldız Holding'den borç yapılandırmayla ilgili açıklama

18.04.2018 - 10:21 | Son Güncelleme :
Yıldız Holding'den borç yapılandırmayla ilgili açıklama | Ekonomi Haberleri

Yıldız Holding'in 6.5 milyar dolarlık borcunu 8 yıl vadeye yayarak yeniden yapılandıracağını belirten Reuters, yapılandırma işleminin bir iki hafta içinde tamamlanacağını duyurdu. Bu haberin üzerine Yıldız Holding tarafından konuyla ilgili açıklama geldi.

Borçlarını yeniden yapılandırmak için bankalarla görüşme halinde olduğu geçen aylarda açıklanan Yıldız Holding'in 8.5 milyar dolar borcunun 6.5 milyar dolarının yapılandırılacağını söyleyen konuya yakın iki kaynak, bu süreçte ciddi teminatlar alındığını belirtti.

Kaynaklar vadenin 4+4 yıl olacağını ve 4 yılın sonunda finansal test yapılacağını belirterek, yapılandırmayla ilgili işlemin 1-2 hafta içinde sonuçlanmasını beklediklerini söylediler.

Haberin Devamı

Yıldız Holding, Şubat ayında bankalara olan borçlarını yeniden yapılandırması kapsamında bankalarla görüşmeye başlamış, Yapı Kredi Bankası da Yıldız Holding'in kredi kullanım stratejilerindeki değişiklik doğrultusunda düzenlenecek sendikasyon kredisi için "yetkilendirilmiş lider düzenleyici banka" olarak seçildiğini açıklamıştı.

SÜREÇ NE AŞAMADA?

##$HABER_1445530$##

Sürecin nasıl ilerlediğine ilişkin Reuters'ın sorusunu yanıtlayan konuya yakın bir kaynak, "Yıldız Holding kredisinde vade 4+4 şeklinde olacak, toplam 8.5 milyar dolarlık borç var ama bunun 6.5 milyar dolarlık kısmı yapılandırılıyor" dedi.

Aynı kaynak, içeriden ve dışarıdan şirketlerden "çok çok ciddi" teminatlar alındığını vurgularken, "4 yılın sonunda borç seviyesinde gelinmesi istenen bir nokta var ondan sonra daha sürdürülebilir olacak, büyük ihtimalle bu hafta işlemin sonuçlanması bekleniyor" diye konuştu.

"4 YILIN SONUNDA FİNANSAL TEST"

Konuya yakın bir diğer kaynak da, "Dört yılın sonunda finansal test yapılacak, içeride şirkete ait hemen hemen tüm gayrimenkuller teminat olarak alınıyor, yurtdışındaki şirketlerden de ciddi teminatlar alınıyor" dedi.

Aynı kaynak, işlemin en geç bir ya da iki hafta içinde tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Yıldız Holding, yüzde 100 iştiraki konumundaki Pladis Foods üzerinden Ülker Bisküvi'de hisse sahibi. Pladis ise Ülker Bisküvi'de yüzde 51 hissedar konumunda bulunuyor.

SON DÖNEMDEKİ YAPILANDIRMA TRENDİ

Şubat ayında Yıldız Holding'in borç yapılandırma haberinin ardından geçen haftalarda Türkiye'nin önde gelen gruplarından Doğuş Grubu'nun da kredi borcu yapılandırması için bankalarla görüşmeye başladığı belirtildi.

Yapılandırmaların bankalar üzerinde yaratacağı yük ve bu yapılandırmaların devamının gelip gelmeyeceğine dönük piyasada endişeler artarken, geçen hafta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, bazı büyük gruplara ait kredilere ilişkin ortaya çıkan (kredi yapılandırması) hususların münferit ve sektörün bu tür kredileri yönetebilecek güçte olduğunu söyledi.

Öte yandan Akben'in açıklamasından önce Türkiye'nin önde gelen bankalarından İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali 12 Nisan'da yaptığı açıklamada, kredi yapılandırmalarının bankacılıkta olağan durumlar olduğuna dikkat çekmiş, ancak belli başlı sermaye gruplarının da en az bankalar kadar ellerini taşın altına koyması gerektiğini ve dönemin "fırsatçılık yapma" dönemi olmadığının altını çizmişti.

YILDIZ HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili Yıldız Holding'den yapılan açıklamada ise "Uzun vadeli kredilerde ve sendikasyon anlaşmalarında bilindiği üzere teminat verilmesi bu sürecin bir parçasıdır. Konuyla ilgili süreç normal seyrinde devam ediyor" denildi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.750 Değişim: 0,29% Hacim : 3.519 Mio.TL Son veri saati : 10:02
Düşük 9.735 25.04.2024 Yüksek 9.754
Açılış: 9.754
32,5739 Değişim: 0,10%
Düşük 32,4792 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9932 Değişim: 0,47%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0375
Açılış: 34,8286
2.431,11 Değişim: 0,33%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.433,20
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.